lördag, juli 02, 2016

Konstantin - Macho Man (ft. Ayla Shatz & Cleo)

Konstantin och Ayla Shatz släppte häromdagen sitt andra samarbete för året, denna gången tillsammans med Cleo. För drygt 3 månader sedan kom Paper, en betydligt lugnare låt men högst aktuell sådan med stark samhällskritiskt tänk, och Macho Man fortsätter på temat även om den angriper en helt annan del av samhället - machokulturen. Konstantin står återigen för en snygg produktion och denna gången bjuds det på effektfull EDM-trap som både Ayla Shatz och Cleo mästrar med elegans.

Machokulturen är ett ständigt närvarande problem i världen, antagligen inte något som är på väg att dekonstrueras heller. De utsatta är främst kvinnor, vilket vi får höra exempel ur i den aktuella låten, och alla som någonsin befunnit sig på en klubb och sett hur det kan fungera borde vara förstående för problemet. Sanningen är att det gäller inte bara klubbmiljöer, utan det kan förekomma precis var som helst. Till exempel i publikhavet på Bråvallafestivalen. Buffliga män som tror de kan ta för sig hur som helst, var som helst, på vems bekostnad som helst - visst har ni hört eller sett det hända? Problemet ligger i utstakade könsroller som aktivt måste jobbas med och motverkas. Motverkas på så vis att män inte behöver bete sig på så sätt dem tror att män ska vara, utan man faktiskt kan åstadkomma en förändring genom ordentlig uppfostran och tidigt låta sina barn förstå allas lika värde, allas plats i samhället borde vara på lika villkor och framför allt kvinnors rätt till sina egna kroppar, fria vilja och personliga utrymme. Och till alla dudebro's där ute, ni kan fortfarande göra en förändring i ert beteende också. Börja visa respekt och lär sedan de runt om er att göra detsamma. Börja så och jobba er vidare. Fatta man! Slut på förenklad sociologikurs för denna gången.

Vad kul detta hade varit om dessa "machomän" plötsligt finner sig själv dansande till denna låten på klubben. Ironin hade varit total.

Producenten och DJ:n Konstantin släpper sin nya singel Macho Man tillsammans med Ayla Shatz och Cleo. Musiken ges ut via Move Me Music/Warner Music och finns tillgänglig nu via samtliga digitala köp- och streamtjänster.

Lyssna via Spotify
Lyssna via TIDAL
Lyssna via Apple Music
Köp via iTunes Store
Obs! Omslaget använt i detta inlägg är inte det officiella.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar