tisdag, juni 21, 2016

Trappmusik - Amirals & Nobel

När Trappmusik släpper nytt så kan man nästan alltid räkna med en nästintill gränslös romantisering av det amerikanska släpande söder-soundet. Nya singeln Amirals & Nobel är inget undantag, utan går i samma regioner av lugnande tempo som exempelvis Sakta Genom Stan, Röda Timmen/Tribut eller den högt omtyckta XO-remixen gör. En typ av musik som Trappmusik troligtvis är ensamma konnässörer och pådrivare för i landet, och något de gör riktigt väl.

Nya singeln Amirals & Nobel är producerad av Daniel Stengård, även känd som Banken, Aggy eller Ägi, och det lämnar rap och sång till Trappadon och Tuben. Singeln är första smakprovet från denna kommande Slö & Slängd 2, vilket är uppföljaren till EP:n vars första volym kom redan 2012 - det var även Trappmusiks debut. Emellan dessa två EP:s har albumet Lever Livet (2013) sett dagens ljus, vilket gästades av eminenta artister så som Ro-Z, Jaqe, Sune, Simon Emanuel och Öris. och det står sig än idag som både en tidskapsel till sommaren som var men även för de kommande.

Trappmusik är tillbaka där det startade. Vid korsningen Amiralsgatan/Nobelvägen. Malmös hjärta, där stadsdelarna Möllevången, Sofielund och Sorgenfri möts. Här bodde Trappadon, Tuben och Ägi ett stenkast från varandra när debut-EP:n Slö & Slängd spelades in. Däcken har nött många mil sedan dess. Men Trappmusik är alltid Trappmusik, står det i pressmeddelandet.

Trappmusik släpper första singeln, Amirals & Nobel, från deras kommande Slö & Slängd 2. Låten är producerad av Ägi och framförs av Trappadon och Tuben. Singeln finns tillgänglig nu via samtliga köp- och streamtjänster.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar