torsdag, juni 30, 2016

Roffe Ruff - Bruna Kuvert

Roffe Ruff har tillsammans med ett fåtal andra fått en fanbärarstatus för rap i Göteborg. Nämner jag ingen annan så har jag heller ingen glömd, men faktum är att Barrabas (2011) var ett av de starkaste album som svensk hiphop dittills hade sett, och tog också många med storm. Jag minns själv hur folk i min närhet som normalt aldrig lyssnade rap kom och tipsade om Roffe Ruffs musik, som om jag skulle kunna ha missat den. På grund av detta fenomen fick han också denna rättmätiga status. Året innan Barrabas släpptes Panterparken (2010) tillsammans med Hofmästarn, vilket också var ett rosat projekt med många spår som håller mer än väl till dags dato, vilket även gäller för debutalbumet Ormar I Gräset (2009).

Efter Barrabas tog Roffe Ruff ett steg tillbaka, det skulle faktiskt vara det sista vi fick höra av honom, där allt som kom efteråt, singlar, bootlegs och gästverser, var sådant som legat inspelat sedan länge. Undantaget var Ingen Kärlek som släpptes i samband med en konstutställning av hans egna verk. Det var annonserat väl innan släppet av Barrabas att det skulle vara hans avsked och det var med bitterljuv förtjusning som alla kunde konstatera att Roffe Ruff gick ut med flaggan i sin absoluta topp. Men som för många andra så tar även livet för en artist oväntade vändningar och nu står vi inför ytterligare ett album från den maskerade artisten från Majorna, Göteborg. Den 15:e juli släpps Och Han Älskade Dom Alla - i dagarna kom den första singeln, Bruna Kuvert.

Roffe Ruff släpper nya singeln Bruna Kuvert från det kommande albumet Och Han Älskade Dom Alla. Låten är producerad av Hofmästarn och ges ut via Olofsson Management. Nya albumet släpps den 15/7, men redan nu finns alltså Bruna Kuvert tillgänglig via samtliga digitala köp- och streamtjänster.

Lyssna via Spotify
Lyssna via TIDAL
Lyssna via Apple Music
Köp via iTunes Store
I samband med singelsläppet så gjorde Roffe Ruff en exklusiv profilintervju med Tidningen Faktum där det gås in mer i detalj på varför han kommer tillbaka med nytt material, men även lite annat diskuteras så klart. Personligen väntar jag på mitt beställda exemplar så jag kan tyvärr inte citera något ur intervjun. För den intresserade så finns det nya numret, dvs. #166, att köpa via Tidningen Faktums hemsida. Länk nedan.

Köp Tidningen Faktum #166 här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar