söndag, juni 05, 2016

Rebstar - Girls Like Nicole (2016)

Vid denna punkten finns det inte mycket jag har att tillägga om Rebstar som inte redan är sagt. Men för att ge er som missat tidigare släpp så kan jag ändå återkoppla lite nu när Girls Like Nicole faktiskt finns ute att lyssna på. I slutet av förra året släppte Rebin "Rebstar" Shah EP:n You Know Nothing About Love, och kärlekstemat fortsätter på detta album. Det är konceptuellt strukturerat och artisten, dvs. Rebstar, målar med fina, detaljrika, penseldrag genomgående. Finare än någonsin.

Om vi ska se You Know Nothing About Love som uppvärmingen till Girls Like Nicole, vilket varje vettig person borde, så är det egentligen två riktigt starka projekt som tillsammans genererar något väldigt vackert i ett alldeles eget hörn av internet. Det låter nytt, gammalt, fräscht och distingerat på en och samma gång. Att följa strömmen verkar inte ligga särskilt nära för Today Is Vintage-artisternas skapande, ingen av dem.

– Jag lyssnade på skivan idag och har inte gjort det på ett tag och jag blev förvånad själv för det låter så annorlunda. Inte bara annorlunda från vad jag gör, utan från vad alla gör. Man följer ofta trender och blir inspirerad av det aktuella, men inte på denna skiva. Man vet inte vilken era den kommer ifrån, säger Rebstar till Sydsvenskan (källa).

Girls Like Nicole är Rebstars debutalbum och, trots att han varit verksam i många år och jobbat med välrenommerade artister som exempelvis Drake och Trey Songz, så har debutalbumet fått hållas på halster tills nu. Äntligen släpps det och självklart är det egna bolaget Today Is Vintage som står för releasen. Gästerna på skivan är i sparsmakad mängd, men Vivi och Paul Hanna har tagit sina respektive platser. 

– Musiken inger en väldigt genomarbetad känsla och var enskild låt fyller ett syfte i projektets helhet. Det läggs stor vikt i allt, inte bara texterna. Musiken är lika viktig som det som sägs - varje stråk, virvelslag, basriff och eko ska vara perfekt. Allt ska träffa lyssnaren på samma sätt som det träffar artisten själv, skrev jag angående EP:n från slutet av förra året. Det stämmer ännu bättre på detta album. Girls Like Nicole är musik att ta till sig. Att leva med. Att leva till. Det är musik för stunden och musik för framtiden.

Rebstar släpper sitt debutalbum Girls Like Nicole via egna labeln Today Is Vintage. Skivan gästas av Vivi och Paul Hanna och finns tillgänglig nu via digitala stream- och köptjänster. 

I hope you're listening, Nicole.

01. American Beauty
02. (last night I met a new girl)
03. Who Knows
04. (breaking up is hard to do)
05. Get No Better (ft. Vivi)
06. Do You Still Want Me?
07. (you prolly think this song is about you)
08. Thing About You
09. Mercedes^
10. Take Me Out (ft. Paul Hanna)
11. Nicole


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar