torsdag, maj 12, 2016

Yemi - Neostockholm (2016)

Sedan Yemi släppte mixtapet Halvfärdig Himmel (2012) så har han varit en del av Ledighetsmaskinen och släppt mängder av högkvalitativa singlar - bl.a. Osynlighetsmanteln (2014), Plan (2013) och Netflix (2013). Tillsammans med sitt gamla kollektiv Ba$gränd Crew släppte han även GVDSKOMPLEX Mixtape (2013), även det släppt genom Ledighetsmasknen. När vi nu nått 2016 så är Yemi äntligen här för att leverera sitt debutalbum - Neostockholm.

Uppladdningen inför den elektroniskt inspirerade Neostockholm började redan förra året då singlarna Svart Europé, Filer och Fenix fick sina respektive releaser. Filer var den singeln som stack ut mest och belönades också med en riktigt snygg video, signerad Natan Gullström. Läs mer om Filer genom att klicka här. Även Fenix fick ett bra genomslag, främst pga sin storartade produktion och säregna sound, ett sound som Yemi sedan byggt vidare på. Även om Neostockholm inte låter exakt som Fenix, i sin helhet, så har Yemi ändå lyckats med bedriften att hitta sin alldeles egna röst i det brus som är svensk hiphop. Yemi låter inte som någon annan, han skriver inte som någon annan, hans val av produktioner låter inte som någon annans. Det bjuder alltså inte på något motstånd alls att påstå att soundet är unikt, och det på bästa möjliga vis.

"Solodebuten Neostockholm går i dimmigt gråblåa toner och är inte en referens till en fysisk plats utan mer till Yemis egen ljudvärld: ett europeiskt Metropolis byggt på extas och svenskt vemod som reser sig ur skuggan av vår huvudstad."

Neostockholm är ett album som ljudmässigt bottnar i en av världens mest oönskade genres - eurodance. Ändå lyckas Yemi göra det till ett enastående och futuristiskt doftande verk med högt i tak. Årets singlar i Kall och Gateway har båda fångat essensen i albumet och tillsammans med skivans kanske bästa spår, Duvor, så skapas ett av de starkaste albumen svensk hiphop fått se de senaste åren. Ett blåprint för debutalbum. Skivan gästas av Busu och albumaktuella Cherrie. På produktionerna samsas Yemi själv med Yung Gud och Teo Sweden.

Idag släpper Yemi sitt debutalbum, Neostockholm, via Ledighetsmaskinen och Universal Music. Albumet gästas av Busu och albumaktuella Cherrie och är producerat av Yung Gud, Teo Sweden och Yemi själv. I samband med albumsläppet så kommer även den Natan Gullström-signerade videon för introspåret Skiner.

01. Skiner  [Prod. by Yung Gud]
02. Gratulera När Du Ser Mig  [Prod. by Yung Gud]
03. Kall  [Prod. by Yemi]
04. Alien (ft. Cherrie)  [Prod. by Yemi]
05. Gateway  [Prod. by Yemi]
06. Filer  [Prod. by Teo Sweden]
07. Missat Samtal  [Prod. by Yemi]
08. Svart Europé (Remix) (ft. Busu)  [Prod. by Yemi]
09. Duvor  [Prod. by Teo Sweden]
10. Eurogang Int'l (ft. Busu)  [Prod. by Yemi]
11. Fenix  [Prod. by Yung Gud]Inga kommentarer:

Skicka en kommentar