lördag, maj 21, 2016

STOR - Svartskallar (Video)

Stor, eller Ulises Infante Azocar, är tillbaka med ny logo, nytt skivbolag och ny musik. Efter ett par år med Redline Recordings i ryggen så har Stor nu signerat en egen deal, med eget inprint, till Sony Music Sweden. Eftersom Sony Music på senare tid visat framfötterna, inte minst genom Michelle Kadir, VP Digital Business på Sony och #3 på FKL:s årliga lista, i den digitala eran vi är, och länge varit, i så känns det som bästa möjliga destination för en så pass etablerad och allmänt omtyckt artist som Stor. För att starta allting korrekt så släpper Stor loss första singeln - Svartskallar - som är producerad av Charlie Bernardo.

– Det är en spännande tid framför mig att efter många år på Redline få sprida mina vingar själv och utveckla min karriär till nästa nivå, säger Stor.

Singeln Svartskallar är omåttligt tung i sig själv men det är i videon, regi och produktion av Nådde Hanson och Molly Morberg, känslorna tycks uppröra mest. Inte nog med att Stor själv påstår sig driva med stereotyper i låten, så gör videon detsamma. Sitter du och ser på videon och känner dig upprörd och obekväm? Sveriges "vitaste" tidning har svaret du söker: LÄS. Tänk då att situationen är omvänd i nästan 100% av fallen vanligtvis utan att det ifrågasätts eller skrivs om i tidningen.

Charlie Bernardo står som ensam producent för Svartskallar och han kommer göra detsamma på det kommande albumet med Stor. Tidigare har Charlie producerat åt bl.a. Ansiktet men inget har någonsin låtit med sådan minimalistisk briljans som på den aktuella Stor-singeln. Vi har inte låtit det vara en hemlighet på HHNS.se att minimalistiska produktioner, med den underförstådda möjligheten att ge all plats på artistens färdigheter, är något vi föredrar. Kan man då göra som Charlie Bernardo gör på Svartskallar, dvs. det bästa möjliga, så har ni en hit att lyssna på - enkelt.

Stor visar återigen att han har en av hiphop-Sveriges vassaste pennor och flow. För den som håller koll på detaljerna i musiken så har Stor även en fantastisk breath control. I full klass med folk som t.ex. Parham och ja, amerikanske Young Jeezy. Ni hör sällan honom andas, och när ni väl gör det så är det knappt märkbart. En teknisk dygd för varje enskild rappare.

Stor släpper sin debutsingel Svartskallar på nya skivbolaget Sony Music. Singeln är producerad av barndomsvännen Charlie Bernardo och den tillhörande videon är i regi av Nådde Hanson. I videon syns cameos från Linda Pira, Cherrie och Gee Dixon, även från skådespelarna Jonas Malmsjö och Helena af Sandeberg. Album kommer senare i år.

Lyssna via Spotify
Lyssna via TIDAL
Lyssna via Apple Music
Köp via iTunes Store

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar