tisdag, maj 24, 2016

Martin Zamora - Deras Ögon EP (2016)

Mellan att vara en del av kollektivet och labeln MMD och trion Trojka så har det varit en lugn period med solosläpp från Martin Zamora. Vi får ta oss tillbaka till slutet av 2014 innan vi hittar Repmånad som är det senaste i soloväg. Sedan Repmånad har Martin släppt ett mixtape tillsammans med MMD - Klicken Heter MMD - vilket följde upp säsong två av webserien med samma namn. Han har även släppt två EP:s tillsammans med TNA och Steve Knobz i Trojka, det senaste även med Gonza-Ra i line-upen, då Trojka-Ra.

Deras Ögon EP representerar en mörkare sida av Martin. Mörkt som i att det verkar ha byggts upp en del frustration som får ventileras över sex spår, samtliga producerade av Axl Murman. Lätta På Trycket är låten som tydligast exemplifierar den tesen. Det är en oerhört stark låt som är precis lika välgjord i sin textmässiga del som i produktionen. Att försöka slå bort negativitet från sitt liv är en av de stora utmaningarna människan har. Vi är alla, mer eller mindre, på en relaterbar nivå med det. Döda Kroppar, som gästas av TNA, Teen H Weed och Nomad, är en annan låt som skulle kunna stämma in med exakt samma text som ovan. Vad ni inte ska glömma på vägen är att Martin aldrig tummat på varken rimmen eller strukturerna i dem, så det levereras i vanlig ordning hög standard av rap - oavsett hans sinnesstämning.

Martin är nog den av mina vänner som grindat hårdast sedan jag lärde känna honom och jag tycker det märks på varje släpp hur mycket han utvecklats och är i dagsläget topp 3 i mina ögon och öron, säger Robert "Queff" Sabadosin Facebook om släppet.

Martin Zamora släpper nya EP:n Deras Ögon via Soundcloud. Släppet gästas av BIM, Nomad, Teen H Weed och TNA. Hela EP:n är producerad av Axl Murman och kommer dyka upp på Spotify mm. inom en sant framtid.

01. Deras Ögon (ft. Teen H Weed & TNA)
02. Måste Vara Fett (ft. BIM)
03. Döda Kroppar (ft. TNA, Teen H Weed & Nomad)
04. Mellanspel
05. Lätta På Trycket
06. Ridå


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar