måndag, maj 23, 2016

Imchibeat & Käp - Ens Fel

Imchibeat släpper ännu en singel, bara ett par veckor efter senaste 1502 tillsammans med Simon Emanuel och Friman. Denna gången tar Imchi hjälp av Käp, ena halvan av Trainspotters, och ger oss Ens Fel. Återigen visar Imchi på sin mångsidighet genom att producera något som är mer själfullt och studsigt drömskt. Tempot dras ner och trummorna är lugnare och dovare vilket ger stort utrymme för Käp att leverera tre minuter rap om trasigt, uppbrutet förhållande utan att onödigt fokus stjäls med en stökig produktion. Det är väl avvägd balans i ännu en skickligt genomförd singelrelease.

Käp har under året släppt album tillsammans med Erk och Academics i och med Trainspotters release av Skate Or Die. Senast hörde vi honom gästa på Markes nyligen släppta album Tjuck Norris men vad det gäller solosläpp så är det mer sällsynt. Det är en artist som gillar att jobba i konstellationer, om vi säger så. Käp, eller Hannes Sigrell, även känd som George Kaplan, är sedan länge ansedd en av landets mest versatila rappare. Han har en självsäker och egen stil som aldrig tycks sina i sin förmåga att förnya sig, vare sig det gäller val av instrumentaler, teman eller flows. Kaplan är en naturligt född artist, det råder inga tvivel om det. På Ens Fel öppnar han upp hjärtat fullständigt och återberättar ett relationsuppbrott över tre minuter utan någon refräng. Har jag förstått låtens vinklar rätt så berättar Käp dessutom historien ur två personers perspektiv. Ett bevis på hans mångsidighet är just att göra en låt utan refräng så pass intressant att den får högt replay value.

Imchibeat släpper nya singeln Ens Fel tillsammans med Käp (Trainspotters). Låten ges ut via Random Bastards och följer upp de tidigare singelsläpen i 1502 och Norrland. Singeln är tillgänglig nu via samtliga digitala stream- och köptjänster.

Lyssna via Spotify
Lyssna via TIDAL
Lyssna via Apple Music
Köp via iTunes Store


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar