måndag, maj 30, 2016

Cora Electra - 7 (Video)

Cora Electra är en 22-årig rappare baserad i Malmö. Efter att ha gjort framföranden tillsammans med bl.a Femtastic och Ayla Shatz på scener som Babel, Malmöfestivalen och Moriskan så är det nu dags för Cora att släppa sin debutsingel - "7". Låten släpps med en tillhörande video som är regisserad tillsammans med Slowface, även co-producent på låten, och Isak Burström. Musiken bedrivs som en mix av boom-bap, trap och cloud med texter som djupdyker i själen och reflekterar över livets frågor.

Igår släppte Cora Electra sin debutsingel "7" på i stort sett alla digitala plattformar. Låten berör ett väldigt tungt ämne som sällan får ta plats på den mansdominerade, dvs. machonormativa, scen som hiphop allt för ofta är, nämligen psykiska och fysiska övergrepp i nära relationer. Det är en stor fråga att lyfta, som absolut inte får trivialiseras på något vis, och jag hoppas att den mottages med största möjliga lyhördhet från er som tar sig tid att trycka play. Att Cora Electra själv varit med i hela skapandeprocessen, från produktion till videoregi, ger en rejäl dos autenticitet till hela projektet och, vare sig Cora pratar från egna erfarenheter eller ej, så kommer låten ha betydelse för många som känner igen sig i varje stavelse och ord. Hiphop görs alldeles för sällan med så djuplodad eftertanke och substans som det här.

Cora Electra släpper sin debutsingel "7", vilken är producerad tillsammans med Slowface. Den tillhörande videon är gjord av Slowface och Isak Burström, och regisserad av Cora själv. Låten finns ute och är tillgänglig via samtliga digitala stream- och köptjänster.

Lyssna via Spotify
Lyssna via TIDAL
Lyssna via Soundcloud
Lyssna via Apple Music
Köp via iTunes Store


Cover av Petter Schölander.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar