måndag, maj 23, 2016

Aki - Balkongvisioner Vol. 3 EP (2016)

Vi har kommit halvvägs i Akis quatrologi Balkongvisioner och för några dagar sedan släpptes volym 3.

Lyssnaren har vid det här laget kommit in i den röda tråden, vilket inte är så konstigt eftersom att EP-volymerna från början var tänkta att vara ett album men blev istället en quatrologi när spåren blev allt för många.

Botkyrka innehåller den numera klassiska samplingen av Botkyrkasången. Inte minst från Rikard "Skizz" Bizzis sampling på låten Kapitel 15-27 (Botkyrka) som gick varm efter hans solodebut Kärlek, Funk & Solidaritet släpptes 2013. Ett annat exempel är en samplad snutt i The Latin Kings låt Radio (Intro) som ligger innan Botkyrka Stylee på deras klassiska hiphopskiva I Skuggan Av Betongen som släpptes 1997. På EPn finns även en remix där 15 gäster från just Botkyrka medverkar. Fast I Systemet med sin sköna sampling sätter också sitt avtryck från EPn. Det kära ansiktet Jacco, som konstigt nog inte medverkade på senaste EPn, är tillbaka och lägger lite sång på Allt Vi Har Kvar.

Det ska bli intressant att se hur Aki rundar av det här i nästa volym, som också kommer att vara den sista i serien. Gillar man Aki och det här soundet är man med all säkerhet väldigt nöjd hittills.


01. Bars Finns
02. Botkyrka (ft. Nano)
03. Allt Vi Har Kvar (ft. Jacco & Khaled)
04. Fast I Systemet
05. Tragiskt
06. Botkyrka Del 2 (ft. Rawda, Adam Kanyama, Sarsari, Segen, Sami Alamien, Shuno G, N, Zaza, Nilo, Nano, Rami, DeAbiLen, Ibbe Alby, Daniel Boyacioglu & Akiiki)
07. Tack För Tiden Jag Haft (ft. Amsie Brown)

Lyssna via Spotify
Köp via iTunes Store

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar