tisdag, april 19, 2016

Vivi - Over Here (Live @ East FM)

Vivi Shah släppte sin debutsingel, Over Here, i början av mars i år. Den Madison-producerade låten var en klar radioflört som helt klart förtjänade en vidare uppmärksamhet än vad som gavs. Tur då att webbradio/independentradio finns, i annan form än podcasts, som plockar upp Vivi och ger låten ytterligare utrymme och ger alla som missat den en ny chans att upptäcka. Tack för det, East FM. Och ja, jag vet att klippet legat uppe ett tag, men vad gör det? Fokusera inte på att vi är sena att sprida, utan fokusera istället på framförandet.

Det tillhör inte ovanligheterna i dagsläget att artisters sångförmåga kan skilja väldigt mycket mellan live och studio. I takt med tekniken, som länge var exklusiv för dyra studiobyggen, blivit tillgänglig och hanterbar i hemmastudios, så har också gränsen för riktig talang och expertis blivit grumlig. Det är egentligen bara när artister kör live som det fortfarande är svårt att dölja eventuella brister - hej hej autotunefolket. Då är det oerhört befriande att höra Vivi framföra Over Here nästintill helt fläckfritt och i en version som blåser ny luft i singeln. Faktiskt, den kör lite grann över originalet. Vivi, varför är inte denna versionen åtminstone ett bonusspår till singeln?* En mjuk men självsäker stämma att hålla koll på i framtiden, utan tvekan.

I början av mars släppte Vivi sin debutsingel Over Here via Today Is Vintage. Efter att ha låtit den andas ett par veckor så besökte hon East FM för att framföra den live i en något annorlunda version än det Madison-producerade originalet. Länkar till originalet finns nedan.

Lyssna via Spotify
Lyssna via TIDAL
Lyssna via Apple Music
Köp via iTunes Store


*Såg att mer än jag ställt den frågan i kommentarerna på Youtube efter jag skrivit klart. Gotta love the internet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar