lördag, april 30, 2016

Vinter - 2007 (ft. Unge Ferrari) (Video)

En av Göteborgs tyngsta R&B-profiler - numer verkande i Stockholm - Vinter släppte igår sin nya singel 2007. Den egenproducerade, under pseudonymet Lupus Cain, singeln gästas av Unge Ferrari och är en del av Vinters kommande debut-EP, vilken beräknas att släppas i slutet av sommaren. Förra året kom låten/videon Vi Måste Prata vilken, åtminstone vi på HHNS.se, tyckte var en riktigt bra låt som trots sin blyga utrullning ändå fick lite buzz. Uppenbarligen inte tillräckligt för att mätta Vinters hunger dock.

– Han är hands down en av mina favoritartister just nu, så när han ville hoppa på 2007 kändes det extremt mäktigt, säger Vinter angående Unge Ferraris medverkande. Unge Ferrari är för tillfället aktuell som support till Silvana Imam på hennes albumturné och släppte själv sin hyllade EP Til Mine Venner i slutet av förra året. Läs gärna en kort intervju vi gjorde med Unge Ferrari i samband med detta - här.

2007 är en singel som bygger på frustration. Efter att ha hållit på med musik i knappt 9 år så tyckte Vinter, vars riktiga namn är Hampus Bergh, att det var svårt att nå ut med sin musik i avsaknad av creddig co-sign eller redan etablerat namn. En sanning som gäller för väldigt många. Resultatet blev att viljestyrkan och vinnarskallen tog överhand på den krokiga vägen framåt.

– Det var väldigt frustrerande. Jag har skapat musik i snart 9 år, men har valt att inte släppa så mycket hittills. Jag bestämde mig helt enkelt för att kavla upp ärmarna och earn my stripes - och detta genom att konsekvent släppa bra låtar, säger Vinter.

Vinter släpper första singeln, 2007, från hans kommande debut-EP som än så länge saknar både titel och releasedatum. Singeln är egenhändigt producerad, under namnet Lupus Cain, och gästas av Unge Ferrari. Musiken ges ut via Lupus Luna Records och videon är regisserad av Jens Dohnberg.1 kommentar: