tisdag, april 26, 2016

Imchibeat - 1502 (ft. Simon Emanuel & Friman)

Dagen är här. Sedan det rullades ut teasers och hintar om samarbetet mellan Imchibeat, Simon Emanuel och Friman så har det susat en hel del. Förväntningarna har funnits och, i teorin, så har det verkat så himla lovande. Vilken tur då att det levereras ren klass för er, på en nivå som bara Simon Emanuel skapar. Simon har alltid uppskatts för sitt artisteri och utmärkande uttryck. Adderar vi då en av senare års mest intressanta och mångsidiga producent i Imchi, och Friman på en utomordentlig soul-sångrefräng, till kitteln så har vi något riktigt bra på gång. Det är samma typ av stor release som när Imchibeat släppte Alltid Aldrig tillsammans med Organismen, Daltone och Johan Vuitton, eller Problem med Cleo, Mwuana och Karim, men ändå så annorlunda i jämförelse.

Singeln, betitlad 1502, må tillhöra Imchibeat men den blir till något mycket större tack vare Simons målande berättartekniker över den atmosfäriska ljudbilden. Det är ett uttryck i skrivkonsten som delas med ingen. Intellektuella referenser varvat med igenkänningsfaktorer som bara Sexfemman kommit nära den senaste tiden. Jag är nog inte helt utanför bollparken om jag påstår att Simon besitter ett av de bredaste ordförråden inom svensk rap, och det betalar sig. Oj, vad det betalar sig. Imchibeat har producerat ett molnigt monster med trapinfluerade trummönster som får lyssnare att känna sig viktlösa och svävande - tills vi plockas ned av Friman. Redan på första lyssningen, precis där produktionen skiftar och Friman tar ton, lyfter han låten till något som känns större än bara ännu en hiphoplåt. Vi skippar genres, vi skippar mallar och stereotypiska vanebilder och bara faller i total njutning för en fulländad musikalisk resa över drygt fyra minuter.

– På denna produktion hittas Simon Emanuel och Friman vars namn varit svåra att missa inom svensk hiphop de senaste åren. Det är en oväntad och slagkraftig line-up på "1502", som tar med oss till en atmosfärisk, trap- och molnig samt melankolisk stadsbild. Simon och Friman berättar historien från hotellrummet 1502. Kombinationen av Simons säkra delivery och Frimans souliga norrländska på Imchibeats produktion blir en ny kombination vi inte tidigare hört inom svensk hiphop, skriver Random Bastards i sitt pressutskick.

Imchibeat släpper sin nya singel 1502. Låten gästas av Hemmalagets egne Simon Emanuel och Hoopdiggasmedlemmen Friman. Musiken släpps via Random Bastards och finns tillgänglig nu via samtliga digitala tjänster.

Lyssna via Spotify
Lyssna via TIDAL
Lyssna via Apple Music
Köp via iTunes Store


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar