måndag, april 04, 2016

Bilal - Del. 2 EP (2016)

Bilal är en Göteborgs många unga och hungriga talanger som börjat ta plats i mediebruset på diverse branschriktiga sidor på nätet och samlar lyssnarskaror och streams i hög fart.  Från den radiosnurrande När Vi Ses Igen, till den rosade singeln Ärlig, till att han för drygt en månad sedan släppte en EP betitlad Del. 1, så har Bilal byggt upp en bra grogrund för vidare avancemang. Sagt och gjort, idag kommer Del. 2 EP.

Det är något med Bilals röst som gör det extra intressant att ta in vad som sägs. Vi pratade om det redan när vi presenterade den förra EP:n; hur Bilal besitter en berättareröst som inte går av för hackor. Hans historier blir livliga och enkla att visualisera. Empati blir enkelt att känna. Lägg då till att han fortsätter i samma anda där ärlighet är en central del i skapandet. Det är inte så att jag gillar att upprepa mig, det är bara så att tål att upprepas. På låten Misstänkt, som gästas av Faaraz, tas polisens rasprofilering upp, även människors fördomar, tillsammans med vad som låter som en Seinabo Sey-sampling (?) så blir det ett oerhört bra spår. Den ilskan som lyser igenom är gripande på många sätt. Bästa spår måste få bli Välkommen, tätt utmanad av Fast I Den, där Bilal tar dig närmre in till honom som person. Av någon anledning dras man extra mot det som är mest personligt. Kanske bara är jag, men har svårt att tro att det är så.

Bilal släpper sin andra EP för i år, Del. 2 EP. Hela släppet är exklusivt producerat av Admir Beats och gästas av Faaraz. EP:n följer upp föregående Del. 1 efter bara drygt en månad. Musiken finns tillgänglig nu via digitala stream- och köptjänster.

01. Misstänkt (ft. Faaraz)
02. Välkommen
03. Kan Inte
04. Ni Trash
05. Mitt Hav
06. Fast I Den

Lyssna via Spotify
Lyssna via TIDAL
Lyssna via Apple Music
Köp via iTunes Store

Kolla också in senaste videon till Vita Ängeln, tagen från Del. 1 EP.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar