måndag, april 25, 2016

Americol - Whatever U Like (ft. Karma Befometz)

Americol och nya crewkollegan Karma Befometz släppte, och presenterade sig själv, med en live video för en kommande singel i Ain't Got Time. Med olika bakgrunder som gett lika mängd bensin på hungern att ta sig fram så är både Americol och Karma Befometz i skapandeprocess för varsitt projekt. Båda är beräknade att komma senare i år och det omnämns även ett gemensamt släpp. Ain't Got Time kommer vara en del av Karmas projekt medan dagens Gummy Beats-producerade singelsläpp, Whatever U Like, kommer bli en del av Americols album.

Whatever U Like väcker många olika delar av mitt intresse. Malmöbaserade Americol återupplivar ett sound som påminner om en annan Skåneartists, Henok Achido, sound från Almaz Charming Child-perioden. Det är även energifyllt och medryckande på ett alltmer sällsynt vis. Ovan på detta är det musik som görs med känsla och sann hunger. Det är två artister som kommer från brokiga bakgrunder och ser musiken som deras kall och framtid. De vill båda säga någonting och vill båda slå sig fram. Raderna från Karma som lyder; "I got no time for beef, got no time for drama, got no time for greef, got too many people who rely on me", säger det mesta egentligen. Det är musik på fullaste allvar, men samtidigt ska det ge lyssnaren något och i detta fallet är det en dos verklighet paketerat i en vagga av högt tempo och tungt vägande quoteables.

"Got so many friends, you know half of them enemies.." - Americol

Karma Befometz presenterades lite mer ingående i inlägget angående Ain't Got Time, men jag vill ändå dela vad Americol skrev till mig när vi diskuterade det nya singelsläppet. För många så kommer Karma säkert från ingenstans, men för de som korsat hennes väg redan så är hennes färdigheter ingen hemlighet.

– Jag visste de var något dope med henne när hon börja visa sina skills för någon månad sen så vi satte igång direkt med henne i studion, var vad Americol sa till mig angående Karma. Med facit i hand så ser vi nog alla detsamma. Vi är alla lika exalterade över vad duon kommer leverera, både som soloartister och tillsammans.

Americol släpper nya singeln Whatever U Like tillsammans med Karma Befometz. Låten är producerad av amerikanska Gummy Beats och kommer vara en del av Americols album, vilket släpps senare i år.

Lyssna via Spotify
Lyssna via TIDAL
Lyssna via Apple Music
Köp via iTunes Store


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar