måndag, mars 28, 2016

Silvana Imam - Naturkraft (2016)

Silvana Imam släppte sitt debutalbum, Rekviem, 2013 och har sedan dess rusat fram i en obeskrivlig fart, med sikte på toppen av svensk hiphop - om det ens räcker som mål. Antagligen inte. Silvana har, sedan RMH blev en del av vardagen, släppt två EP:s, När Du Ser Mig • Se Dig och Jag Dör För Dig, vilket också ledde till att Refune Music ville ha Silvanas underskrift på ett kontrakt, och fick det. Vi kan bara antaga att Refune Music kommer in i bilden som en del i planen att en dag kunna flytta karriären utanför landets gränser. En plan som redan genererat avkastning då Silvana Imam nyligen uppträdde på SXSW (South by Southwest) i Austin, Texas. Något Silvana enbart delade med ett fåtal andra artister ifrån Sverige, men den enda med svenska som språk i musiken.

SXSW betyder att jag är ett steg närmare mitt mål; att nå ut till hela världen. Att visa att språket inte är en barriär. Att förändra invanda strukturer. Jag är välsignad som får göra det här, och det är ändå 2016 och på tiden att någon visar var skåpet ska stå, säger Silvana Imam till DI Weekend. Nu släpper hon sitt andra album - Naturkraft.

Naturkraft är en enormt stark skiva där mycket som behövs sägas får utrymme. Även om Silvanas hybris, som bärs med stolthet, får ta lika stor del som förr så fortsätter hon använda den till sin fördel och göra musiken, eller snarare textinnehållet, bättre. Silvana Imam är synonymt med råstyrka och genomslag. Det finns inga hinder, åtminstone syns inga när vi sätter handen jämt med ögonbrynen och vi spejar framåt i tiden. Naturkraft är lika kaxig som viktig, lika full av förutsättningar som den är kraftfull. Av 14 spår så återfinns minst 3-4 stycken bland årets bästa hittills, och det efter att enbart ha haft en vecka på sig att befästa sina positioner hos oss lyssnare. Tänk hur vi känner om ytterligare en vecka, eller en månad. Det är inte omöjligt att siffrorna dubblas. Sammanfattningsvis kan vi påstå att Silvana är något av det viktigaste som hänt svensk musikindustri på mycket länge. Jag låter enbart meningen vara något återhållsam pga att jag inte har koll på all musik bakåt i historien.

Silvana Imam släpper sitt album Naturkraft via Refune Music/Naturkraft. Gäster på albumet är bl.a. Beatrice Eli, Jaqe, Cherrie, Erik Lundin och Unge Ferrari. Skivan innehåller bland annat singeln Varma Gator och efterlängtade I•M•A•M Pt.2.

01. Lietuva
02. Hon Va
03. Varma Gator (ft. Cherrie)
04. I•M•A•M Pt.2 (ft. Unge Ferrari & Babak Azarmi)
05. Power Ranger
06. Helt Fucked (ft. Michel Dida)
07. Ta Av Dig
08. 10.000 (ft. Jaqe)
09. Storm (ft. Rojda Sekersöz)
10. Sett Henne (ft. Fille & Erik Lundin)
11. Simone
12. Talal
13. Shhh (ft. Beatrice Eli)
14. Väck Mig När Ni Vaknat (ft. Unge Ferrari)

Lyssna via Spotify
Lyssna via TIDAL
Lyssna via Apple Music
Köp via iTunes Store

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar