måndag, mars 28, 2016

Sexfemman - Tillfälligt Avbrott (2016)

Roine "Sexfemman" Borgstrand har under senare år gjort sig ett namn med trion han bildat tillsammans med Nomad och Ezzo Fresh. Deras två EP:s, Som Fan och Som In I Helvete, samt deras album Sellout, står än idag som något helt eget och därför högt i värde för många. Det avtrycket Sexfemman, på en solonivå, lämnat i musikens tecken är kanske inte välkänt för en bredare massa, men för de lyckosamma nog att ha korsat Roines väg, så har det varit en elegant resa med många höga toppar.

Det sägs att framgång följer autenticitet, men eftersom framgång kan definieras individuellt så behöver inte uttrycket vara fullt ut sanning. Vi ser oftast inte världen för vad den är, vi ser den efter hur vi själva är. Sexfemmans autenticitet är obestridlig och hans framgång likaså, där med inte sagt att han nått sina egna mål eller målen du som lyssnare skulle kalla framgångsrika. Det är spår som Samtal Pågår och Vernissage som berättar detta för oss. Att för en stund få en inblick i Sexfemmans värld, att se den från hans ögon och med våra öron lyssna på välartikulerade och välformulerade rimstrukturer, är en välsignelse för den som kan hänge sig nog mycket. Sexfemman utmanar sociala konstruktioner, maktstrukturer och könsnormer så väl som lämnar sitt allra djupaste i våra händer där vi själv väljer vad vi ska göra med det. Det sistnämnda i sällan skådad magnitud. Det är modigt, det är starkt, naket och det är genuint.

– Har aldrig kommit med en hitkavalkad av bombastiska singelsläpp, jag är alldeles för textcentrerad i jakten på att bli klassad som rapsveriges motsvarighet till Lasse Winnerbäck. Hursomhelst, jag släppte mitt mest nakna och ärliga släpp någonsin igår och jag vill såhär dagen efter tacka alla er som sprider, kommenterar och vecklar upp tummar, säger Sexfemman via sin Facebook dagen efter releasen.

Tillfälligt Avbrott heter nya släppet som vi delgivits, om det är ett mixtape eller album kan kvitta. Det lever sitt liv via Dropbox och det är fritt för alla att ta del av. Ni erbjuds substans och diskussionsunderlag i musik med hög igenkänningsfaktor. Det finns en belöning i musiken och den delas ut varje gång du tar något till dig. Det kan vara ofta, om du vill. Det är absolut inte lättsmält och det är inte din traditionella festmusik, utan det är musik för själ och huvud, hjärta och hjärna. Känslor har sällan burits så ytligt förr. Allt jag hoppas just nu är att min text om släppet är värdig släppet i sig.

Sexfemman släpper Tillfälligt Avbrott via sin personliga Dropbox och Savantgarde. Det 13-spåriga projektet är egenhändigt producerat, ges ut gratis och gästas utav ingen. Ett axplock av låtarna finns även tillgängliga via Soundcloud.

01. Intro
02. Melissa
03. Hemligheter
04. Vernissage
05. Byggdamm
06. Julia Caesar
07. Normhen Bates
08. Utkast Till En Slutsats
09. Samtal Pågår
10. Ännu En
11. Hur
12. Stockholm
13. Tillfälligt Avbrott

Lyssna via Soundcloud
LADDA NER (via Dropbox) (.aif-format, stora filer)
LADDA NER (via Dropbox) (.mp3-format, mindre filer)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar