torsdag, mars 17, 2016

Jaqe - Malbas / 02.28 Spring (demo1)

Imorgon släpper Jaqe sina nya EP Förbannelsen, alltså samma titel som hans singel från slutet av förra månaden. För att hålla igång hypen släppte BABA Recordings/Sony Music ur sig en demo via Soundcloud från hans projekt, som görs tillsammans med Leslie Tay i rollen som exekutiv producent, och dagen efter kommer Nivy Sounds med en ännu tyngre singel där Jaqe tar micken och går loss över en Jeff "Gameboii" Roman- och Mack Beats-produktion.

Malbas tar Jaqe en rad från Drake och gör en klassisk; "you made it a hot line, I made it a hot song". Jag förklarar det hela längst ner i inlägget för er som inte hänger med på referensen. När Jaqe tar Malmö på sina axlar på ett eller annat sätt så vet man att allvaret skiftas och ingenting är längre på skoj. Jag är knappast ensam om att tycka detta, heller inte ensam att tycka Jaqe gör sig bäst på produktioner som låter hans röst ta centrum - precis som den här. Höga toner som låter hans rossliga basröst dominera. Jag kan heller inte poängtera nog hur ljumna mina förväntningar på morgondagens sångprojekt tillsammans med Leslie Tay är (nämnde det här), men det ger också så mycket mer utrymme för att motbevisas och bli knockad. Låt oss hoppas! På Malbas vinner vi allihop. Det är en riktigt bra produktion, det är den bästa sidan av Jaqe och lyssnare runt om i landet får delar av sin törst släckt.
Malbas är producerad av Jeff Roman och Mack Beats medan 02.20 Spring (demo1) är producerad av Ian Boom. Vad som är bra med demo-låten är att den innehåller mindre sång och mer rap. Dessutom fet rap. Det som är negativt är att detta inte kom med på EP:n utan ges ut som ett bonusspår via Soundcloud. Bortsett från att det kan ses som ett konstigt drag, så måste vi ändå inse att Jaqes osläppta demospår (autocorrect ville ändra till demonspår!) är bättre än många färdiga singlar som släpps här ute. Det visar hur farlig emcee han är och vad han sitter inne på.

"..och jag är den hetaste i stallet, Sony vet det själv..."

I väntan på att Jaqe släpper EP:n Förbannelsen imorgon så kommer två nya spår som inte är med på projektet. 02.28 Spring (demo1) släpps gratis via Soundcloud och är producerat av Ian Boom, som även låg bakom titelspåret till EP:n tillsammans med John Alexis. Den andra singeln, Malbas, är producerad av Jeff Roman och Mack Beats. Den släpps mer officiellt, via Spotify och TIDAL, och ges ut av Nivy Sounds.

Lyssna via Spotify
Lyssna via TIDAL
Lyssna via Apple Music
Köp via iTunes Store––––––
Citatet är taget från JAY Z's låt Takeover och syftar till hans Dead Presidents II som samplar Nas rad "I'm out for dead presidents to represent me" från låten The World Is Yours. På grund av deras efterföljande beef så blev det en grej av den samplingen. Raden som Jaqe lånar och försvenskar är "you wasn't with me shooting in the gym" som Drake lägger på Rick Ross låt Stay Schemin' från mixtapet Rich Forever (2012). Mer om deras beef hittar ni här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar