fredag, mars 18, 2016

Jaqe - Förbannelsen EP (2016)

När Jaqe hävdar att andra rappar för mycket och han själv låter musiken andas lite, tar ton ibland, rappar ibland och stundtals trycker igång autotune, då landar vi i hans senaste projekt Förbannelsen. Efter senaste projektet, Eikon (2014), tillsammans med Marcus Price, som myntade pseudonymen Jaqe Flocka Flame, så har det varit ganska lugnt med släpp. Slutligen var det Malmö-, R&B- och RMH-artisten Leslie Tay som fick Jaqe att gå in i ett nytt projekt igen och fortsätta bygga på sitt bibliotek.

Med Leslie Tay som exekutiv producent på Förbannelsen så har även Jaqe influerats av ett mer sångorienterat låtskapande och det med inslag av autotune och poptoner. Singeln där Leslie gästar, den Daniel Batista-producerade HBO, är kanske det bästa exemplet på detta, men rappen finns fortfarande med och det är egentligen allt vi som lyssnare kan begära. Personligen hade jag en minst sagt tveksam inställning efter första singeln, titelspåret Förbannelsen, men jag kan glatt konstatera att det inte är något vi behöver fokusera på längre. Lägg annars till att det i anslutning till EP:n har släppts tre andra singlar med Jaqe på: Malbas, 02.28 Spring (demo1) och Sindris singel Nojig där Jaqe gästar, alla med rap i fokus för den som enbart önskar det. Med facit i hand är det en riktigt bra EP och att det fanns tvivel känns nu något onödigt.

Jaqe släpper sin Förbannelsen EP via BABA Recordings/Sony Music. Exekutiv producent för EP:n är Leslie Tay som också är den enda gästen. Skivan i övrigt bär produktioner från Ian Boom, John Alexis, Gabriel Silva, Martin René och Daniel Batista.

01. Intro  [Prod. by Ian Boom & Gabriel Silva]
02. Förbannelsen  [Prod. by John Alexis & Ian Boom]
03. HBO (ft. Leslie Tay)  [Prod. by Daniel Batista & Leslie Tay]
04. Hänger Ut Från Fönstret  [Prod. by Martin René & Leslie Tay]
05. Hornsgatan  [Prod. by Gabriel Silva & Leslie Tay]

Lyssna via Spotify
Lyssna via TIDAL
Lyssna via Apple Music
Köp via iTunes Store


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar