tisdag, mars 01, 2016

Gatuslang - Avsnitt #102 Nomad/Noah Sebnat

Vi tar idag ett språng in i mars och det är dags för den hiphopinriktade podcasten Gatuslang att gå in i sin femte säsong. Först ut är den EP-aktuella Lundarapparen Nomad, eller Noah Sebnat som han egentligen heter. Nomad föddes i Småland men flyttade tidigt ner till Hjärup i Skåne och i tonåren flyttade han in till den skånska studentstaden Lund. Det var i Lund Nomad upptäckte hiphopen, träffade vänner, började skriva texter och rappa.

I mitten av tvåtusentalet rappade Nomad på engelska och släppte sitt första soloalbum The Patent Pending Project men övergick efter detta till att rappa på svenska. Runt 2010 syntes han friskt i dom populära battleseventen som ägde rum runt om i landet och han visade upp såväl inövade välpolerade punchlinerader som impulsiva rader som han freestylade fram. I samma veva släppte han även mixtapet Mixtape I Kubik.

Idag är Nomad bosatt i Stockholm och har tillsammans med sin gamla vän och producent EzzoFresh och rapparen Sexfemman bildat gruppen Som Fan. Två EPs och ett album har hittils släppts från trion och nyligen fick vi höra Nomads nya EP Allt På Rött.


#102 Nomad/Noah Sebnat via Gatuslang.se


För mer Gatuslang, kolla in:
Facebook | Instagram | iTunes | Soundcloud | Twitter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar