onsdag, mars 30, 2016

Erk & Imchibeat - Norrland

Erk och Imchibeat är inga främlingar för varandra. Med två gemensamma EP:s i bagaget, Skurk och Nalta, och stora delar av albumet Spelbart likaså, så har det visat sig vara en dynamisk duo med en guldkantad kvalitetsstämpel till sina namn. Erk och Imchi representerar båda Norrland, trots att de bor 30 mil ifrån varandra, och det är lite där nya singeln, Norrland, landar också. Norrland utgör 59,6% av Sveriges totala yta och ändå är det landets mest marginaliserade landsdel - både kulturellt och politiskt - för att inte nämna hur enkelt det är att klumpa ihop invånarna som en och samma, dialektalt och geografiskt, trots det är ungefär lika längd från nordligaste till sydligaste Norrland som från Stockholm till Berlin. Nog med mellanstadielektionen nu. Det var säkert inte därför du valde att besöka oss.

Norrland är producerad av Imchibeat och är antagligen det klubbigaste han åstadkommit hittills. Autocorrect på datorn ville ändra till att det skulle vara det klibbigaste han gjort, vilket kanske går att applicera det också, men med all välmening då. En banger oavsett. Erk har på senaste tid visat sina bästa och mest hungriga sidor någonsin och jag kan inte hjälpa att tro det är Gonza-Ra, med sin enorma arbetsmoral, som smittat av sig. Trainspotters album Skate Or Die var dope, hans album Spelbart var dope och EP:n Stanley Cup tillsammans med Gonza-Ra, Johan Vuitton och Sen 90 var dope. Denna singeln är dope! Vi är nog många som är enormt taggade inför kommande musik med denna utvecklingen i åtanke.

Erk och Imchibeat släpper Norrland, en ny singel som ges ut via Random Bastards. Erk står för rappen och Imchibeat står för produktionen så vi vet alla att det är dope!

Lyssna via Spotify
Lyssna via TIDAL
Lyssna via Apple Music
Köp via iTunes Store


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar