lördag, mars 19, 2016

Denz - 29 Juli (Video)

Denz är en del av den mycket intressanta uppställningen i Nivy Sounds tillsammans med Pato Pooh, Jireel Lavia, Jeff Roman och Pablo Paz. Blott 22 år gammal så är Denz redan väl etablerad på den svenska hiphopscenen och har släppt ett gäng hyllade singlar redan, mest anmärkningsvärda är trapmonstret Ingen Lall och dess stenhårda kusin i Jag Har Den. Nya singeln heter 29 Juli och, som han själv säger, han är här för att stanna, mannen.

– Vi alla går igenom mörka tider. Under denna var jag i en av mina mörkaste men ljus finns alltid i slutet av tunneln, glöm inte det, skriver Denz själv om låten på sin facebooksida. Den Jeff Roman-producerade bangern är inte mörk på grund av produktionen utan mer för sitt innehåll. Ur mörka tider föds mycket kreativitet och musik tenderar att vara mest intressant när det kommer från mörker, olycka och nedstämdhet. 29 Juli är stöpt i den mallen, men ska ändå ses för vad den är - en personlig berättelse om svåra tider, och på så vis är mallen inte längre ett blueprint som bara efterföljs.

Till singeln släpps också en musikvideo som regisseras av Kristian Riffo med hjälp av Anton Maddock. Den anspelar på en stereotypisk sida av hiphop, men med tanke på innehållet i texten så ser nog ingen någon annan utväg för hur den skulle utspelas. Denz gör ett riktigt bra beat rättvisa och, vad som i introt lät som början på ett taskigt DJ Mustard-beat, utvecklades snabbt till en rå och ärlig historia. Det är också så Denz framstår som artist. Han känns ärlig och rak i texterna och, eftersom ordet är allt vi har slutändan, så är det också att ta vara på tiden man ges att spotta på en så tung Jeff Roman-produktion.

Denz släpper nya singeln 29 Juli via Nivy Sound. Låten är producerad av Jeff Roman och den tillhörande videon är regisserad av Kristian Riffo tillsammans med Anton Maddock.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar