tisdag, mars 01, 2016

Bilal - Del. 1 EP (2016)

Lagom till årsskiftet förra året släppte Bilal av sig singeln Ärlig och gav på så vis sitt andra intryck för er som enbart följt hans musik via oss. Innan dess var en del av Så Länge Vi Äter-remixen tillsammans med Kiaan Malek och Ivory. Ärlig beskrevs då som filmisk i sitt berättande, men också reell i sin framtoning. Ärlig kom att bli en del av den nu släppta EP:n - Del. 1.

Bilal bär mycket av sin energi och känsla på utsidan. Det berättas livligt om diverse livsöden, vänskap, droger, mål, stress, press - ja, inget känns någonsin omöjligt att få ta del av. Lägg då till att Bilal besitter en berättarröst som är minst sagt fängslande. I vanlig ordning, när man pratar om rap, så sitter sällan en lyssnare och håller ordagrant med om allt som sägs, men man finner metaforer och omskrivningar som passar sin egen vardag och då är det till Bilals fördel att han med förhållandevis enkla medel greppar sina lyssnare och pratar sanningsenligt och målande. Det är ömsom lätt att ta in och ömsom jobbigt pga historierna som inte alltid är från den ljusare delen av vardagen. EP:n är exklusivt producerad av Admir Beats och det är ett samarbete som imponerar. Det slår en lite då och du hur glad man ska vara över att leva i en tid då musik generellt sett är ganska lätt att göra. Alla kan, på gott och ont. Jag är glad att Admir Beats och Bilal funnit varandra och getts möjligheten att släppa sin musik utan backning av bolag.

Bilal släpper sin Del. 1 EP som är exklusivt producerad av Admir Beats. Det 6-spåriga projektet innehåller singeln Ärlig och släpps idag via digitala tjänster i samarbete med Harakat Clothing och Roy Laon.

01. Ärlig
02. Drar Iväg
03. Den Jag Vill
04. Det Jag Gör
05. Vänta Lite Bror
06. Vita Ängeln

Lyssna via Spotify
Lyssna via TIDAL
Lyssna via Apple Music
Köp via iTunes Store
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar