torsdag, februari 18, 2016

Organismen - Lillebror (Och Hela Himlen Var SÄ BlÄ) / Mamma Sa

Organismen annonserade ett nytt mixtape i samband med singelslĂ€ppet av ÅhnĂ€e i slutet av januari, ett mixtape vars releasedatum Ă€nnu inte Ă€r spikat. Inte En Dag För Sent Ă€r titeln för kommande mixtapet och det görs i samarbete med producentduon The Usual Suspects. Idag slĂ€pper han nĂ€sta fas i upptakten, det genom dubbelsingeln Lillebror (och hela himlen var sĂ„ blĂ„) / Mamma sa.

Tre singlar in pĂ„ Organismens kommande mixtape sĂ„ börjar ocksĂ„ en aningen klarare bild ta form av vad som komma skall. Med fri tolkning och breda penseldrag sĂ„ spĂ„ras nyanser av sjĂ€lvransakan dĂ€r slutprodukten genererat en skörhet vi inte sett hos Johan "Organismen" Hellqvist sedan Om Gud Vill Och VĂ€dret TillĂ„ter (2009). Skillnaden Ă€r att det klĂ€s aningen annorlunda. Det spĂ„ras i kölvattnet frĂ„n pondusstinna och sjĂ€lvsĂ€kra rader och uppfattas kanske enbart av den mer uppmĂ€rksamma lyssnaren. Kanske Ă€r det just sĂ„ att Organismen valt att stĂ€lla högre krav pĂ„ lyssnaren, alternativt Ă€r det ett omedvetet drag som ter sig sĂ„. FrĂ„n ÅhnĂ€e till dagens dubbelslĂ€pp sĂ„ genomsyras intrycken av ett ökat mörker och ska vi allihopa försöka förstĂ„ Ă„skmolnet som pryder bĂ„da singelomslagen sĂ„ Ă€r det kanske sĂ„, att mörkret Ă€r pĂ„ vĂ€g. Den som lever fĂ„r se, nĂ€r Inte En Dag För Sent nĂ„r ut till oss. NĂ„gonting sĂ€ger mig att just "mixtape" Ă€r en alldeles för ödmjuk etikett till detta samlade verk.

– "Definitivt nytt glöd för Organismen. Det Ă€r vĂ€ldigt tydligt. NĂ„gon slags vĂ€ndning har skett", sĂ€ger Ametist Azordegan, musikjournalist och författare, pĂ„ twitter angĂ„ende nya dubbelsingeln. (kĂ€lla)

Lillebror (och hela himlen var sÄ blÄ) slÀpps tillsammans med Mamma Sa i en ny dubbelsingel frÄn Organismen. BÄda spÄren Àr producerade av The Usual Suspects och kommer vara en del av det kommande mixtapet Inte En Dag För Sent. Musiken Àr slÀppt via Ledighetsmaskinen/Universal Music.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar