måndag, februari 22, 2016

Blen - Flygplansläge

Blen släppte häromdagens sin debutsingel Flygplansläge och tog därmed steget in i mängden av nya grymma artister som rider på R&B/Soul-vågen genom Sverige. Med en rad namn som verkligen blossat upp senaste åren, t.ex. Seinabo Sey, Cherrie, Sabina Ddumba, Aleks m.fl., så känns det verkligen som det börjar bli nytt blod i en scen som gått på halvfart länge nog.

Blen är en sångerska från Vårberg, söder om Stockholm, som nu släppa sin debutsingel, Flygplansläge. I egenskap av att vara 27 år så måste vi se det som något av en sen debut, men vad gör det när det låter så här bra? Absolut inget. Om det är tiden det tog för att få soundet att mogna så var det väl spenderad tid. Tillsammans med producentduon Up To No Good, bestående av Alex Thunder och Jeansbjörn, så skapas ett 90-talsdoftande samarbete med modern touch. Det var längesen en kärlekslåt lät så här bra och det blir svårt att sätta ord på vad som gör det.

Av en händelse så hittade jag en som kortfattat verkar ha samma dilemma som mig, men skriver det aningen annorlunda: "When Swedish music is on the come up even more than before and you just like … aaaahhh …", skriver Anna Maria Broström på sin hemsida angående Flygplansläge. Följ gärna hennes hemsida för bra uppdateringar kring bra musik. Vi är överens om att Blens debutsingel är något bland det bättre som nått oss i år och jag hoppas innerligt att det är mycket mer på gång.

Blen släpper sin debutsingel Flygplansläge tillsammans med producentduon Up To No Good. Låten hade sin premiär via Rodeo.net men finns nu tillgänglig via de sedvanliga digitala stream- och köptjänsterna. Musiken är släppt genom Spinnup.

Lyssna via Spotify
Lyssna via TIDAL
Lyssna via Apple Music
Köp via iTunes Store

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar