lördag, februari 20, 2016

Nomad - Allt På Rött EP (2016)

Det har gått ett par dagar sedan Noah "Nomad" Sebnat släppte ifrån sig sin efterlängtade solodebut i Allt På Rött. Tillsammans med producenterna Daniel "Pure P" Sandell och Marcus Almkvist så har Allt På Rött tagit form över knappt 1,5 år och gått från album till EP till vad många skulle kunna kalla en kortfilm. Det finns så mycket jobb bakom kulisserna som genererar den slutgiltiga produkten och ofta är det inte en självklarhet att vi får en inblick i dessa detaljer. Visste ni att låten "60" ursprungligen var betitlad "Skylten"? Visste ni att projektet redan var påbörjat innan Almkvist blev en del av det och adderade sin touch? Visste ni att Nomad tog ut ett privatlån för att finansiera projektet och därav fick det sitt namn Allt På Rött?

– Det är fortfarande samma uppbyggnad, med väl artikulerade ord och smarta, tänkvärda rim men som nu handlar om mer väsentliga saker och inte minst sådant som ligger närmare honom som människa och kreatör, skriver Alex Gabrielsson i sin recension på HHNS.se angående Nomads textförfattande. Soundmässigt så beskrivs hela EP:n ganska målande med få ord. Den är strukturerad, självbiografisk och välgjord trots sin experimentella karaktär. Trapbeats av långsam, segdragen och kylskåpskall honungskaraktär utlovas.

Nomad släpper sin solodebut Allt På Rött. EP:n är producerad av Pure P, som även gästar tillsammans med Stran Çetin, och Almkvist. Musiken är släppt via bolaget Savantgarde.

01. Intro
02. Lund
03. Fakka Me Mej
04. Dagen Före Dagen Efter (ft. Pure P)
05. RomCom
06. 60 Prolog (ft. Stran Çetin)
07. 60

Ikväll, lördagen den 20/2, är det releasefest för EP:n i Stockholm på Bar Brooklyn, Hornstull. För mer information kring festen, besök facebookeventet HÄR.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar