tisdag, januari 26, 2016

Uncle Vernon & Dalen Beats - Skilda Öden Vid Skilda Tider EP (2016)

Efter en tids väntan så har EP:n från Uncle Vernon och Dalen Beats äntligen nått oss i sin helhet. Duon har gett en del smakprov, som rullats ut i tysthet, under förra året och sanningen är att det lät fruktansvärt intressant redan från första singeln. Perspektiv, Botten och Mitt Försök är singlarna som fick agera agitatorer inför Skilda Öden Vid Skilda Tider och med facit i hand så är förhoppningarna också infriade. Uncle Vernon visar en sida jag personligen inte tycks ha varit van vid tidigare och kanske är det Dalen Beats själfulla produktioner som lockar fram mer öppna och breda karaktärsdrag i Verns skrivande.

Skilda Öden Vid Skilda Tider är en sexårig EP med alldeles för högt produktionsvärde för att inte få ett stort erkännande. Med mycket inslag av soul- och jazzinfluenser i instrumentalerna så bjuds vi på en mjuk och behaglig ljudvägg som tenderar att sänka pulsen och få en ett falla handlöst tillsammans Uncle Vernons mörka stämma. Det är egentligen bara på singeln, och avslutande spåret, Perspektiv som tempot går upp och rent dramaturgiskt känns det som ett smart drag. Lite som "nu har du chillat nog, upp och iväg med dig". Där EP:n sticker ut som mest och verkligen imponerar stort är som sagt det sammantagna produktionsvärdet - allt inräknat. Den har djup, ärlighet, starka singlar, bred ljudbild och ett fräscht uttryck. En genomlyssning efterlämnar en med samma känsla som efter en lång dusch. Man känner sig renad, inifrån och ut, och redo för allt dagen har att erbjuda.

Uncle Vernon och Dalen Beats släpper Skilda Öden Vid Skilda Tider. Den sexspåriga EP:n är exklusivt producerad av Dalen Beats och släppt via Dalen Records.

01. Tid Kastas Bort
02. Säg Mig
03. Botten
04. Mitt Försök
05. Tappa Aldrig Hoppet
06. Perspektiv

Lyssna via Spotify

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar