lördag, januari 02, 2016

Patrull - Pyramid (2016)

Det händer ibland att jag spelar Fronda. Då blir det oftast hans gamla grejor såsom låtarna han spelade in tillsammans med De Sex Apornas Armé och soloalbumen En Armé På Två Ben och Livet Genom En Pansarvagnspipa. Även Ettiketten Är Musik är ett album jag ibland lyssnar lite på. Någonstanns därefter slutade jag att aktivt lyssna eftersom Fronda eftersom soundet gick mer och mer åt ett poppigare håll. En sak som är skön är när artister man gillat och sedan slutat att lyssna på på grund av att dom gått åt ett håll man inte uppskattar lika mycket letar tillbaka sig till vad dom tidigare gjort efter att tagit ut svängarna och experimenterat lite med musiken. Jag snubblade över Patrull av en tillfällighet och när jag satte på första låten märkte jag direkt att Magnus Rytterstam rappade. Efter lite research såg jag att Patrull består av honom och Fronda. Tydligen har två EP:s släppts under förra året som jag helt missat och igår släpptes minialbumet Pyramid.

Pyramid behandlar samhällskritik i en högre grad än vad jag hört från Magnus och Fronda tidigare, och jag blev positivt överraskad. Beatsen är inte lika hårda som på Frondas D6AA-tid, utan mer lättlyssnade och får mig att tänka på den typen av produktioner han rappade över under mitten av 2000-talet. Det hela låter helt okej och det känns dessutom som att Fronda utvecklats sin rap ytterligare ett snäpp. På något vis är flowet ännu mer polerat i dom låtar där beatet är något hårdare. En liten touch av poppighet återfinns stundom i produktionerna och enklast att beskriva det hela är att det låter som en blandning av Frondas album Etiketten Är Musik, blandat med beatsen som ofta är förekommande på Magnus Rytterstams soloskivor samt ett litet extra stänk nyansering.

Med sig på minialbumet har duon fått med sig bland andra Canibus, Ten-Brink och Shazaam. Det är någorlunda samma stuk genom skivan, men ett album väl värt att kolla in om man gillar Magnus Rytterstam och det som Fronda gjorde från runt början av tvåtusentalet och några år framåt.

01. Hallå (ft. Canibus)
02. Farväl (ft. Ten-Brink)
03. Apan (ft. Shazaam & Saga Fronda)
04. Du Är Jag (ft. Andreas Rytterstam & Robin Berglund)
05. Riv Pyramiden (ft. USO)
06. Digital (ft. Fredric)
07. Drömmen (ft. Svartepetter & Lisa Tatjana)
08. Förlåtelse (ft. OB-1 & Simon Öbom)
09. Horisonten (ft. Tony Rissla & Roland Stones)

Albumet släpptes via 4 And A Half AB den 1 januari.

Lyssna via Spotify
Köp via iTunes Store

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar