torsdag, januari 21, 2016

Nomad - 60 (Live Studio Session)

I februari kommer en av de mest efterlängtade debuterna sedan Erik Lundin, Michel Dida, Seinabo Sey, Keya och Beri släppte sina förra året. Nomad är det som har en EP på gång vilken har föregåtts av den viralt framgångsrika singeln Fakka Me Mej, samt ett uppskattat besök hos EastFM, som nu följs upp av en live-version av ett annat EP-spår, 60, som framförs i Dwarf Studios. Fakka Me Mej nådde plats 23 på Spotifys virallista i Sverige och sitter i skrivande stund på knappt 60.000 plays via samma tjänst. Låten producerades av Pure P och Almkvist som även gjort originalet till 60. Allt På Rött är titeln på den kommande EP:n som alltså förväntas i februari.

Nya singeln, 60, framförs live i studio tillsammans med åtta andra musiker. Förutom Nomad på rappen så hör och ser vi även Almkvist (Piano), Olle Lundberg (Bas), Stran Çetin (Sång), Richard Nilsson och Alva Heldt i kören samt Johan ÅströmHenning Ullén och Albin Grahn på blås. Utan att ha tagit del av originalet så är det så klart svårt att sia om skillnaderna, men utan större ansträngning i ens antaganden så är det säkerligen en mer stillsam och stämningsfull variant av låten vi får skåda i videon - en video som för övrigt producerats av Adam Bassari, Axel Thornéus och Tomas Svensson.

– "Med 60 ville vi göra något oväntat, något helt annorlunda från Fakka Me Mej-videon. Vi ville visa upp projektets bredd och därför gjorde vi den här avskalade och intima versionen av en av EP:ns starkaste låtar. 60 fångar känslan av att gå på autopilot, att fortsätta köra på fastän man inte orkar.", säger Nomad i sitt pressmeddelande.
Mer info
Facebook | Twitter | Instagram | Spotify

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar