torsdag, januari 28, 2016

Michel Dida - Höru Mej Bae (Remix-EP)

Ni missade väl inte denna förra året va? Nä, tänkte väl det. Michael Dida tog över klubbarna, radio och nöjessidorna helt efter att hans debutsingel Höru Mej Bae släpptes av RMH Sound i augusti 2015. Om det berodde på den nästan plågsamt beroendeframkallande hooken, den grymma queen-remixen (Mapeis vers!) eller Nisj tunga, distade produktion kan säkert diskuteras i oändlighet. Eller var det något helt annat? Sanningen är att det var en lyckad singel som följdes upp av en remix fylld av kvinnliga artister och två remixer med norska rappare.

Efter att ha varit mest imponerad av Mapei, Silvana Imam, Kaveh, Stella Mwangi och Didas norska så kan vi nu lägga till en vers av Chapee också till den skaran. Debutsingeln följdes upp av en andra singel, Trasig, vilket senare mynnade ut i E Du Dum - Michel Didas debut-EP. När den EP:n nu fått lägga sig en aning så är det dags för ytterligare en runda med remixer till Höru Mej Bae. Till de sju officiella remixerna finns en ny vers från Dida, den på Chapees remix, och spåren är producerade av Neonhund, Padillion, Champayne, MENZ, HuSo och The Last Skeptik. Till dessa levereras också sju mer inofficiella remixer/edits av Solid Radio, August Heldt, Slackin' Beats, ADG, YAYA, Alphalif och TripResort. Det är högt siktat med så många remixer, men som hjälp till er (eftersom jag lyssnat på alla redan) så kan jag pusha extra för Chapee-remixen och den av Slackin' Beats. Resterande remixer är för er som gillar genreöverskridande utsvävningar. Det återfinns allt från molnig house till ren tortyrmusik för Guantanamo.

Michel Dida släpper en remix-EP tillsammans med Basement Music för sin hyllade debutsingel Höru Mej Bae. Samtliga remixer finns tillgängliga via Soundcloud och bland producenterna återfinns bl.a. Neonhund, Slackin' Beats och Champayne. Originalet är producerat av Nisj och är släppt via RMH Sound.

Lyssna på samtliga remixer via Soundcloud - här.
Besök Basement Music på Soundcloud

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar