lördag, januari 16, 2016

Leslie Tay - Natural Born Killers (Remix) (Video)

Förra året debuterade Malmös Leslie Tay med en EP via Universal Music. Debuten, som heter 12 År och släpptes i mars, gästades av den nu mer internationellt renommerade artisten Seinabo Sey och sett till att det var just en debut så togs den emot mycket väl. EP:n har genererat vidare samarbete med RMH, framför allt med Cherrie, men även ett väl uppskattat remix game. I vår intervju med Unge Ferrari, som publicerades dagen innan releasen av hans Til Mine Venner, fick vi reda på att Leslie Tay skulle dyka upp på remixen till Hvis Du Vil. Det var en av de bättre låtarna att nå ut under senare delen av förra året.

I dagarna släppte RMH ett mixtape för att summera ihop deras 2015 och släppte igenom det ut tre tidigare ohörda låtar från deras artiststall. Den första med Adam Tensta - Svart Bäbis, den andra med Michael Dida - Viva Mexico, och den tredje var Leslie Tay med ytterligare en remix av mycket hög klass - den på Mwuanas sommarhit Natural Born Killers. Gjorde resten av lyssnarna som mig, då spelades den låten om och om igen på mixtapet. Det är ett mycket intressant år som ligger framför oss, av många olika anledningar, och det bland annat för att fortsatt följa RMH och deras kommande släpp. Minns jag allt rätt så kommer Silvana Imam släppa album, Cherrie förhoppningsvis också, och kanske kan vi få nytt från både Leslie Tay och Nebay Meles också. Vi kan bara hoppas.

Igår släppte Leslie Tay en video för Natural Born Killers-remixen och den Collén & Chords-producerade bangern fick en välbehövlig behandling av regissören Nils Toftenow och David KristenssonMwuana finns självklart med på låten så alla kan vara lugna. Ett sidospår, men kul liten bonus, är att Nils Toftenow även gjort videon till Urban Ninjas låt At Night I Dream från deras självbetitlade album. En low key Malmöklassiker.

Vill du lyssna på Leslie Tay - 12 År EP så följer du länkarna nedan:

Lyssna via Spotify
Lyssna via TIDAL
Lyssna via Apple Music
Köp via iTunes StoreFoto: Marguerite Seger (Källa)
Edit: HHNS.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar