fredag, januari 08, 2016

Johan Vuitton - Jumpman Freestyle

När Johan Vuitton & Görda släppte STÄNDUT i mitten av 2014 så tog också svensk trap ett betydligt större steg framåt. Trap kom på allvar och lät för första gången som egen genre inom ramarna för den svenska scenen, det gjordes alltså inte för att spegla den amerikanska motsvarigheten utan vi fick storys från Norrland över högklassiga produktioner av Tegelhunna. Reaktionerna på detta är som väntat. Många älskar det, medan bakåtsträvarna vägrar erkänna musiken som något bra och håller på att tappa ryggan på hälsenorna av ren ilska varje gång någon nämner svensk trap i positiv anda. Men S/O till er som fortfarande orkar bära runt vinyl att snurra på nattklubbarna, dricker 40'z för att det är så jävla hiphop, tycker att all ny musik låter likadant fast ni försöker låta som exakt HELA 90-talet på en och samma gång och inte kan för en sekund tro att någon gör trap för det är den musiken de faktiskt vill göra utan tror att alla enbart och uteslutande gör det för det är vad som flyger för tillfället. Det är vad det är. Jag älskar både nya och gamla skolan samt allt däremellan. Johan Vuitton & Görda är inget undantag.

Johan Vuitton tillhör vanligtvis en duo tillsammans med Görda och ihop har de inte bara gett oss riktigt bra trapmusik utan också blivit de nya ansiktena utåt för Östersund. Med senaste årets release, Minus Minus, vilket fick blandat mottagande bland lyssnare och tyckare, så blev det också mer och mer klart att namnet har etablerat sig ordentligt. På så vis har det också grenats ut en aning och en del sologrejer har tagit fart, samt att det börjat dyka upp spännande namn under dem, t.ex. Young Skoter, Nick Cartier, Lugi Manson och gissningsvis även Kuda, som släppte singeln INTRO för ett tag sedan, för att inte nämna Tegelhunna då som är en av landets mest intressanta producenter enligt min egen åsikt. Bland sologrejerna så syftar jag på Johan Vuittons gästspel på Imchibeats singel Alltid Aldrig samt denna senaste freestylen över Jumpman-instrumentalen, som i sitt original rappas på av Drake och Future. Mer sologrejer kommer med stor säkerhet i framtiden. Som duo gästade de också Random Bastards head-honcho Erks album Spelbart på låten Apport och släppte dubbelsingeln Life/Fuckboyss i slutet av förra året. En duo som alltid känns aktuella med något, kort sagt.

Johan Vuitton släpper idag Jumpman Freestyle via Pizzaboyss soundcloudkanal. Låten är producerad av Metro Boomin och finns i sitt originalutförande på Drake och Futures gemensamma släpp What A Time To Be Alive.

Lyssna via Soundcloud

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar