tisdag, januari 19, 2016

Americol - Won't Stop (Video)

I slutet av november förra året släppte Americol sin femspåriga Way Ahead EP. Den har på mycket kort tid fått ett par hundra tusen spelningar och på så vis mottagits väl och hyllats som ett av förra årets bästa släpp. Way Ahead ger en klar inblick i Americols liv, hur han på senare år växt som person och artist, men ger också en leverans som osar ingivelse och hänförelse för den mottagliga lyssnaren.
– "Den är representativ för mig som människa, att jag vill vara ett steg före. [...] Soundet är nytt, med nya flows. Människor som hört musiken säger att jag ligger före min tid och det är det jag velat.", sa Americol till Lokaltidningen Malmö (källa) inför släppet förra året.

Sami "Americol" Al-Ameri började skriva spoken word och poesi som ung och musiken kom inte långt senare. Men någon egentlig kommersiell framgång nådde han inte förrän 2010 då han släppte Fly Honey, som gavs utrymme i både tidningar och radio. Den följdes av EP:n On My Way (2012) som hade en lyckad singel i Roll It Up. Den uppmärksammades bland annat av Worldstarhiphop vilket, utan några värderingar lagda, mest är en sida för skandaler, men också för musik, med oerhört stort besökarantal. Efter den EP:n blev det tyst, det eftersom Americol blev pappa och tog tid av för sin nyfödda son Samuel. När vi nu närmar oss dagsläget så är Americol tillbaka och hungern efter att skapa och släppa musik är återigen där. Resultatet blev Way Ahead EP.

Nyligen släppte Americol en video till en av låtarna från Way Ahead EP, den Vigge Fred- och Niz-regisserade Won't Stop. Låten är producerad av barndomsvännen Martin René, som också producerat Cherries singel från förra året, Inget Kommer Mellan Oss. Singeln i sig är en låt om att inte ge upp utan fortsätta pusha för det man tror på, oavsett kraven som ställs för att nå dit. Det är så jag läser det iallafall, och tror ni kan få ut detsamma. Avslutningsvis kör vi ännu ett citat ur samma tidning som är nämnd ovan.
– "Att tjäna pengar på musiken är en bonus, men mycket viktigare är att förändra människors liv genom den". (källa

Lyssna via Spotify

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar