lördag, december 26, 2015

Uncle Vernon & Dalen Beats - Mitt Försök

I september släppte Umeå-duon Uncle Vernon och Dalen Beats andra singeln, Botten, innan dess är förstasingeln Perspektiv släppt, från den kommande 6-spåriga EP:n - Skilda Öden Vid Skilda Tider - som kommer att släppas i januari 2016. Igår kom tredje singeln, Mitt Försök. Återigen är det ett lyckats samarbete som verkligen visar en annan sida av Vernon, en sida vi kanske inte gått miste om på tidigare släpp men åtminstone så har den inte varit lika framstående. Personligen ser jag verkligen fram emot den kommande EP:n.

Precis som vi tidigare nämnt på hemsidan så har Uncle Vernon en bakgrund tillsammans med Random Bastards, speciellt med George Kaplan, och har släppt en del projekt via labeln. TODCDFB är kanske det mest uppmärksammade av dessa, men det finns även Dank Rap och en del gästverser att hitta. Till exempel den gästversen på Kusten Klicks låt Lugna Mä, tagen från det mixtapet Kusten Klicktape som du kan läsa om här. Lyssna på den nedan.Dalen Beats har tidigare uppmärksammats i all hast på den numer vilande PSL-bloggen i ett inlägg om Synonym. Han har även släppt en låt tillsammans med Shivano ganska nyligen, Dom Vet, som finns i videoformat HÄR. Går vi längre tillbaka så hittas också ett samarbete, En Son Förbannad, med Sam Zne från Malmö. Driftigheten i Umeå med omnejd vet inga gränser och varje gång jag hör om en ny producent från Norrland så får man ungefär samma känsla som när ännu en finsk hockeymålvakt tar plats i NHL. För er som inte hänger med på den referensen så kan vi kort och gott säga att det råder ingen brist på varken bra producenter ifrån Norrland eller finska målvakter i NHL. För att nämna några, så ni inte tror att det är taget ur luften, så är Alexander Juneblad aka Academics (Umeå), Nisj aka Nils Svennem Lundberg (Umeå), Broke N Tipsy (Sundsvall), Imchibeat (Umeå) Döden Beats (Umeå), Tegelhunna (Östersund), Jakk Who (Piteå) och nu Dalen Beats (Umeå) en del av den nyare skolan. Lägg då till några från äldre gardet i Collén & Webb (Sundsvall) och Flyphonics (Sundsvall) för exempel så får ni kanske lite grepp om vad jag menar. Alla är inte nämnda men tillräckligt många för att min poäng ska gå igenom. Jag tänker inte nämna några målvakter, hoppas ni förstår.

Den tredje singeln, Mitt Försök, från det gemensamma släppet Skilda Öden Vid Skilda Tider EP är nu släppt. Uncle Vernon och Dalen Beats släpper EP i början av nästa år, så ni vet att 2016 behandlas väl redan från start. Lyssna på Mitt Försök nedan.Mer info:
Dalen Beats - Twitter
Dalen Beats - Facebook
Dalen Beats - Soundcloud
Uncle Vernon & Dalen Beats - Soundcloud

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar