måndag, december 28, 2015

Rebstar - Fakka Me Mej (Remix)

En av årets mest utstickande singlar släpptes av Nomad i november. Fakka Me Mej blev fort en favorit bland lyssnare i landet och det stod klart ganska fort att stora delar av landet har kärlek för en skåning. Så pass att ännu en skåning, den EP-aktuella Rebstar, ger sig på en remix av samma låt. Vi har absolut ingenting emot detta, eller hur? Att vi får ännu en anledning att starta igång den Pure P & Almkvist-producerade låten gör ingen olycklig. Tvärtom. Dessutom, med tanke på vilken form Rebstar är i, så kunde det inte passat mycket bättre än att Today Is Vintage-artisten tar strypgrepp på instrumentalen och "snackar sin skit"!

Med EP:n You Know Nothing About Love i bagaget så fortsätter Rebstar att släppa musik i absolut högsta klass. För er som någonsin tvivlat på honom så tystades ni säkert en del när Reputation nådde er. Ni övertygades garanterat när All I Know/Flippa Med Maj fick sin första play i ert system och när nu remixen till Fakka Me Mej kommer så bugar ni för storheten som är Rebin "Rebstar" Shah. Det är så här vi gillar våra remixer. Målet ska aldrig behöva vara att göra originalet bättre, utan att skapa en ny låt som står så nära likvärdig som möjlig bredvid dess original. Nomad gjorde något alldeles extra på denna och gav oss verkligen en klass av rap som vi annars bara ser hos storheterna. På så vis blev han också en del av dem. Rebstar gör egentligen samma sak men ökar kaxigheten ett par nivåer och resultatet blir oändliga eld-emojis vid delning på sociala medier och ökar livslängden för singeln långt in i 2016. Resultatet är fulländat.

Rebstar släppte nyligen remixen till Nomads senaste singel Fakka Me Mej. Spåret är producerat av Pure P & Almkvist och är släppt i sin nya tappning via Today Is Vintage. Originalet hade release via Savantegarde i november och kommer finnas på Nomads debutalbum Allt På Rött som släpps nästa år.

Lyssna via Spotify
Lyssna via TIDAL
Lyssna via Apple Music
Köp via iTunes Store

Remixen hade premiär via Noisey och vill du läsa deras text så hittar du den här. Artikeln är, precis som låten, på engelska men är väl värd en läsning ändå. Även originalet hade sin premiär via Noisey, den artikeln kan du läsa via denna länken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar