måndag, december 07, 2015

Professor P & DJ Akilles - Thinking Of You (ft. Masta Ace) (Video)

Tillsammans har Professor P och DJ Akilles stått för ett väldigt ambitiöst och intressant projekt under det gångna året. Genom intåget av varje ny årstid, Winter, Spring, Summer och Fall, har duon släppt en EP som i sin tur producerats, skrivits och tryckts upp i perioderna mellan  de olika släppen. På så vis har man lyckats fånga året och hur det varit bit för bit och samtidigt kunnat avsluta året med fyra EP:s som sammanställs likt ett album. Som sagt, ett ambitiöst projekt som idag får sin avslutande del i rullning genom den Masta Ace-gästade singeln Thinking Of You. All Year, Every Year: Fall går från och med idag att förhandsboka genom Professor P & DJ Akilles webshop, vilket också innebär att den fullständiga spårlistan avslöjas. Den officiella releasen är 14/12 på digitala tjänster.

Thinking Of You gästar en legendarisk amerikansk rappare i Masta Ace. Låttiteln pekar i stort på allt som omfattar innehållet. Saknaden av nära och kära, platser man håller kärt och saker man tänker på i stunder av vemod och längtan. Det egenproducerade beatet är drömskt och flyktigt med ett klassiskt sound som man instinktivt förknippar med duon. En ljudbild som skämmer bort sina lyssnare med snygga stråkpartier och en djup bas som får hörlurarna att vibrera så där gott. Den snygga videon regisseras av Joakim Wijk, med assistans från Adam Klingeteg, för Plåsterhuset.

– ”Det är en låt gjord för att berätta för våra nära och kära att vi tänker på dem, trots att vi kanske inte alltid finns med dem i fysisk form. I Masta Ace fall blir konceptet ännu starkare eftersom han skriver om, och direkt till, sin mamma som dessvärre inte längre lever. Den här låten är, enligt min personliga åsikt, en av de bästa från All Year, Every Year plattan. Den betyder mycket för mig.”, säger Petter "Professor P" Tarland i pressmeddelandet.

Bortsett från det uppenbara, att det glädjer många av lyssnarna ute världen, så är det en samtidig bedrift att lyckas driva igenom ett så bra och konceptuellt projekt med egna produktioner, videos till varje del, gästverser från giganter, omslag och dessutom sköta allt det tråkiga runt omkring, dvs. administration och distribution. Som lyssnare är det lätt att se förbi allt jobb som läggs ner i musik och ibland kan det vara nyttigt att ta ett par sekunder att begrunda jobbet, för att inte säga slitet, bakom varje enskild release. Rom byggdes inte på en natt, det gjordes heller inte All Year, Every Year - albumet. Tack för att ni fortsätter!

Den nu avslöjade, sista delen av spårlistan är som följer;

10. As Long As I Can (ft. Planet Asia)
11. Thinking of You (ft. Masta Ace)
12. The Interview
+ InstrumentalerMer info
Twitter - Professor P
Twitter - DJ Akilles
Facebook - Professor P & DJ Akilles

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar