onsdag, december 16, 2015

Professor P & DJ Akilles - All Year, Every Year: Fall EP (2015)

Duon som är Professor P & DJ Akilles består av lika delar Lund som Uppsala. Ingen trogen lyssnare av duon har kunnat missa detta. Petter "Professor P" Tarland belyser, i egenskap av att vara rappare, sin hemort Lund en del - eller som han säger det själv; "I've done my fair share of hometown verses", men ni ska då veta att de båda idag utgår ifrån Uppsala där Viktor "DJ Akilles" Backemar kommer ifrån. Varför detta känns viktigt för mig att ta upp är av den enkla anledningen att i en konstellation med en DJ och en MC så är det oftast bara historier från MC:n som kommer fram, även om det just i detta fallet är så att Professor P är bra på att få med Akilles i sina texter också. Självklart faller det sig så rent naturligt, att den som snittar 64 bars/låt får mer utrymme för historieberättande än den som scratchar in andras röster på en höftning av 24 bars/låt, men det efterlämnar en något bitter smak eftersom DJ Akilles är så förbannat duktig på det han gör. Jaja, jag ska gå vidare nu.

På sista delen av All Year Every Year-serien, som släppts successivt under året i sammanlagt fyra EP, får vi, förutom gästspel av legendariska Masta Ace och Planet Asia, ett av de mest intressanta spåren på hela sammantagna projektet tillsammans med titelspåret - The Interview. Det är inte första gången detta temat rappats på, men det är gjort med en sådan finess och beatet, jag menar, hör ni beatet? Hör ni? Lyssna! Det är som någon kittlar trumhinnan med en mjuk gåsfjäder samtidigt som du matas med solmogna vindruvor, får en välbehövd svankmassage och ett glas porlande glas Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Rosé* kyler din högerhand. Så bra mår man.

Till All Year Every Year: Fall medföljde också en video. Första singeln var den Masta Ace-assisterade Thinking Of You som gavs en video av Joakim Wijk och Adam Klingeteg för Plåsterhuset. Scenerierna i den gav större känslomässig självklarhet och fungerade som en bindande katalysator till hela EP-serien. Kort sagt, den knöt ihop säcken. Videon kan ni se HÄR.

All Year Every Year: Fall släpps i fysisk form i slutet av januari eller början av februari beroende på leverantören. Albumet i sin helhet är producerat av duon själv, släppt via Pro & Ak, och är mixat tillsammans med DJ Large. Mastering står DJ Lo-Kut för och distributionen sker via Ill Adrenaline Records.

01. As Long As I Can (ft. Planet Asia)
02. Thinking Of You (ft. Masta Ace)
03. The Interview
*Systembolaget (7781) 119:-, 750ml, 80% pinot noir & 20% gamay. Tacka mig sen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar