onsdag, december 23, 2015

Jos F - Djävulskap (ft. Lilleman & Gonza Blatteskånska)

Under året har Josef "Jos F" Mourtada släppt ur sig sin EP, singel efter singel. Med grund i att varje enskild låt har sin individuella charm och budskap så har presentationen av Komplex, som EP:n heter, blivit så här. Med facit i hand är känslan att det valet var helt rätt. Senast ut är låten Djävulskap, som gästas av Lilleman och Gonza Blatteskånska. Detta är ett typexempel på hur Malmös hiphopscen är inne i en uppbyggnadsfas, vilket jag tidigare pratat om här och här, som sakta men säkert börjar bära frukt. Det är oerhört kul att se och jag längtar till den dagen då klubbarna i Malmö/Helsingborg/Lund börjar boka Skåneakter istället för allt annat förutom just det.

Djävulskap är producerad av Lilleman, eller Lilluminati som är hans producentalias, och gästas som sagt av den samma, tillsammans med Advance Patrol frontman Gonza Blatteskånska. För drygt en månad sedan kom Jos F med ’Stäng Av’ vilken gästades av en annan Advance Patrol-medlem i Juan Havana. Ljudbilden fortsätter vara mörk och dystopisk med tunga instrumentaler som skickar kalla kårar genom kroppen. Till detta är det tre verser där Lillemans slår hårdast. Jos F pratar om ångest på ett sätt som nästan gör det smittosamt och Gonza rundar av med en välskriven vers på schacktema men också lagd med ett långfinger uppsträckt mot dagens samhälle och dess strukturer.  

Djävulskap är sista låten från Komplex EP som nu finns att ta del av i sin helhet via YouTube. Inom kort kommer den kanske upp på andra kanaler också, vi kan hoppas på Soundcloud åtminstone. Låten gästas av legendariska Malmörapparna Lilleman och Gonza Blatteskånska och är producerad av Lilluminati. Låten är släppt tillsammans med en lyrics-video, så den bäddar vi in här under.Mer info?
Facebook | Soundcloud | Instagram | Spotify | YouTube

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar