lördag, december 26, 2015

Ivory - Martin Dahlin (Video)

På sina respektive  håll har Ivory och Tegelhunna varit med och karaktäriserat åtminstone delar av soundet för det gångna hiphopåret. Ivory med sin driftighet, attityd och speciella flow, medan Tegelhunna i det tysta jobbat fram några av landets bästa trap-instrumentaler under två års tid tillsammans med Johan Vutton & Görda. Det känns alltså som en självklarhet snarare än en avlägsen dröm att dessa ska mötas på ett spår igen, och nu är det gjort. Tidigare i år var det Lajka, nu är det Martin Dahlin, en singel som släpptes i dagarna med tillhörande video.

Martin Dahlin fick sin ursprungliga premiär i Sheits mixtapeserie StökRutan, nummer tio för att vara exakt, och hade då en mer stilistiskt utskriven titel i Martin DaLean. Vad vi får är ett segdraget, kyligt och narigt samarbete, men som uppnår önskad effekt på grund av Ivorys fängslande flow och berättarteknik. För vidare bevisning på vad jag menar med det rekommenderar jag er att lyssna på Slösa Min Tid, eller Så Vi Lever, som släpptes tidigare i år. Den tillhörande videon, regisserad av Michael Odelberth (ODEL Film), är till stor del ett kollage av svenska fotbollslegendaren Martin Dahlin, då en stor spelare och bronsmedaljör i VM 1994, idag en av landets mest framstående spelaragenter samt modedesigner. I övrigt är det Ivory från vinklar vi är vana att se honom, dvs. rökigt rum, framför Level8-micken och en styrofoam cup i ena handen. Ivo Da Lean!

Ivory och Pizzaboyss-producenten Tegelhunna släpper den gemensamma låten Martin Dahlin i dagarna kring jul. Till spåret medföljer en video som är regisserad av Michael Odelberth för ODEL Film. För information kring Ivory, följ länkarna under videon.

Lyssna på StökRutan #010 via Soundcloud - HÄR.Mer info:
Facebook | Twitter | InstagramSoundcloud | YouTube | Spotify

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar