tisdag, december 08, 2015

Cherrie - Inget Kommer Mellan Oss (ft. Linda Pira)

Det är något med den här rösten. Cherrie har en av de mest sargade och emotionellt engagerande rösterna. Den ger en direkt relation mellan artist och lyssnare samtidigt som den skär rakt in i magen. Inte hjärtat. Magen. För er som missade förra singeln, Tabanja, så kan det låta som väldigt mycket att hämta ur en singel som Inget Kommer Mellan Oss, för det ligger nog i kombinationen. Framför allt ligger det i att två låtar med olika teman kan ge samma tryck i magen trotts vi pratar om en relativt mjuk musikgenre i R&B. Det är en styrka att kunna generera så mycket med så begränsande medel som musik ofta kan vara. Cherrie är en fu**ing stjärna. Det är nu bevisat.

Inget Kommer Till Oss gästas av Redline Recordings-artisten Linda Pira, som rundar av låten med en vers. Låten byggs upp med kärlek som tema med snygg, molnig och vaggande produktion av Martin René. Det övergripande intrycket är det som sammanfattas med musikalisk kunnighet. Att använda det instrumentala till sin fördel och följa alla vändningar med röst och stavelser på den här nivån, det är vi knappast bortskämda med. Personligen älskar jag detaljerna i de screwade rösterna och enkla, men talande, formuleringar om lojalitet och den här "ride or die"-vibben i raderna som också utgör låttiteln. Singeln släpps via RMH Sound.

"Vinnaren har alltid en handlingsplan, förloraren har en ursäkt.", sa Gunde Svan en gång i tiden. I detta fallet är onekligen RMH, och alla i deras artiststall, vinnarna. Cherrie är definitivt inräknad. Vilket år för RMH Sound. Inga ursäkter behövs.

Omslagsfoto: John Artur
Styling: Wasima & Billy Lobos

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar