onsdag, december 16, 2015

Herbert Munkhammar & Michel Dida - Alla In

Kanske är det ett visst element av tveksam förväntning som får oss att läskas av oväntade kombinationer inom rap. Om någon påstod att Herbert skulle möta upp Michel Dida på en låt för två år sedan så hade jag aldrig sett det som en möjlighet. Men vet ni vad? Ibland ställer sig stjärnorna i perfekt led och vi får något lika exklusivt som den astronomiska händelsen i sig. Det oväntade blir till verklighet och våra sinnen bjuds på något alldeles extra.

Michel Dida inleder låten som efter bryggan och hooken tar en mer Maskinen-aktig ton. Herbert, även känd som Afasi eller ena halva i Ansiktet och Maskinen, är alltid lika tight i rappen och får oss än en gång att drömma om en ny rap-skiva á la Fläcken, eller varför inte en tredje del i Hotell Stress-serien. Men det är den sentimentala och bakåtsträvande lilla delen av mig som fortfarande drömmer detta. Inget i min värld känns heller mer tröttsamt än att diskutera hur tillvida någon lägger den bättre versen, utan fokus här borde ligga på vilken fantastisk klubblåt detta är och vilket dansgolv som potentiellt kommer explodera när Alla In drar igång i PA-systemet.

Herbert Munkhammar och EP-aktuella Michel Dida släpper den gemensamma singeln Alla In via TrainRec, vilket vi får antaga är en koalition mellan RMH Sound och Goldenbest Records - bolagen som dessa två normalt ger ut musik genom. Har ni missat Michel Didas nyligen släppta EP E Du Dum? så finns den att ta del av HÄR.

Lyssna via Spotify
Lyssna via TIDAL
Lyssna via Apple Music
Köp via iTunes Store

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar