söndag, december 06, 2015

Aki - Balkongvisioner Vol. 2 EP (2015)

För drygt tre månader sedan släppte Labyrintmedlemen Aki sin EP Balkongvisioner som var den första volymen i en serie om tre. Lagom till att den förra blivit sönderspelad av heads runtom i landet är Aki nu aktuell med del nummer två.

Aki öppnar upp skrytigt på spåret Räpmashäkel som går över till Motarbetade där Dani M gästar och gör spåret till en tänkbar låt för radiorotation i jämvikt med en skön bakåtlutad hiphoplåt. Redan här petar Aki på samhällsproblemen ute i förorten och tankarna går till om han i likhet med den förra EP:n kommer forsätta att lägga stor fokus på denna biten. Men som en snygg kontrast till första delen så läggs fokuset mot ett mer blandat utbud av låtar, även om förorten i enlighet med den röda tråden stundom hittar tillbaka till förorten. Den lekfulla låten lilla och STORA gästas av Labyrintkollegan Dajanko och båda två visar vad flow innebär. Höj låten lite extra och du kommer förstå precis vad jag menar och du inser att beatet inbjuder till lätt skakande på huvudet i takt till låten. I samband med att EP:n släpptes fick detta spår även en video till sig som du kan se längre ner. Pappa Är Världens Starkaste behandlar kärleken till familjen och glädjen att vara pappa där Pase, Moms och Ras Daniel gör ett inhopp för att behandla ämnet. Hungrig I G är en cypher och lämnar EP:n lika öppet som det sista spåret Musiken på den föregående EP:n och man undrar vad som komma skall.

Om första delen var väldigt mycket förort så tar Aki ut svängarna lite mer i denna vilket är välkommet för att få ihop dom tre delarna till ett snyggt paket. Segmenten av förorten återkommer fortfarande och sätter ihop del ett och två till två bitar som smälter samman till en skön mix med den röda tråden vilandes i bakgrunden. Det ska bli intressant att se hur Aki kommer knyta ihop säcken i den kommande tredje och sista delen.

01. Räpmashäkel
02. Motarbetade (ft. Dani M)
03. lilla o STORA (ft. Dajanko)
04. Resan Är Målet (ft. Amsie Brown)
05. Pappa Är Världens Starkaste (ft. Pase, Moms & Ras Daniel)
06. Dom Vill Se Dig Dö (ft. N)
07. Hungrig I G (ft. Rawa, Vaige, Fatima, Siz & Dajanko)


Lyssna via Spotify
Köp via iTunes Store


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar