söndag, november 29, 2015

Victor H - Min Väg

Inom loppet av ett år har Victor H släppt två singlar och till dessa även vars en musikvideo. Först ut var Majorna, producerad av Kalle Kryp, och den följdes upp med Ljudet Av, producerad av Kids On DMT. Tredje singeln; Min Väg, har nu släppts och precis som sina föregångare är det en riktigt bra lyssnarupplevelse. Victors unika röst och ton är något alldeles extra, denna gången uppbackad av en D.O. Science-produktion som är komplett förpackad med ett omslag av Per Andrew Möller.

I en tid där den generella synen på hiphop, främst från kritiska artister och inte lyssnare skulle man kunna påstå, är att allt låter likadant och börjar flyta samman i ett och samma trapsound, så kan det vara en god idé att distansera sig och gå sin egen väg. Senaste exemplet från Sverige, bortsett från Victor H själv, är Nomad - singeln Fakka Me Mej - och på den amerikanska sidan så har Big K.R.I.T. gjort en grej av att inte ta den utstakade och enkla vägen vilket också illustreras på omslaget till hans senaste mixtape - se här. Victor har aldrig följt några självklara trender och har heller aldrig gjort antydan att rida någon annans våg, men har ändå vunnit lyssnarskaror lite här och var samt lyckats hålla sig ständigt intressant och respekterad. Detta i en genre som annars är dåligt förlåtande till artister som inte släpper projekt varje år och gästar andras plattor, för att inte nämna hur obrydda lyssnare är till allt som inte är från Stockholm eller inom tre mils radie från staden.

Min Väg är tredje singeln inom ett år från Victor H. Singeln är producerad av D.O. Science och finns att lyssna på via hans Soundcloud. För vidare information och möjlighet att hålla koll på kommande släpp så rekommenderar jag er att klicka på följa- eller gillaknappen på hans sociala medier. Länkar finns nedan.


UPPDATERING:
Låten är ny även släppt på alla streamingtjänster. För att lyssna via din personliga favorit så väljer du vad som passar bäst nedan. Soundcloud är fortfarande tillgängligt för den med mindre resurser till sitt förfogande.

Lyssna via Spotify
Lyssna via TIDAL
Lyssna via Apple Music
Köp via iTunes Store
Lyssna via SoundcloudMer info?
Twitter / Facebook / Soundcloud / Spotify

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar