måndag, november 30, 2015

Rebstar - You Know Nothing About Love EP (2015)

Den mycket efterlängtade releasen av Rebstars senaste alster, You Know Nothing About Love, är här. Rosengård-sonen släpper via sitt egna bolag, Today Is Vintage, en 6-spårig EP som gästas enbart av labelkollegorna Vivi och producenterna Saint, Madison och DJ Pain 1. Precis som titeln antyder så finns det en hint av kärlekstema men kanske inte så påtagligt som din lokala R&B-lanagre förser dig med. Det handlar snarare om ett distanstagande till den monogama tillvaron och en hyllning till flyktig närhet, men också att kärlek inte behöver vara ett så laddat begrepp som vi människor har tendens att lyfta upp det till. Därav kan också "du vet inget om kärlek"-titeln ha flera nivåer än vid första anblick.

Rebstar, eller Rebin Shah som hans pass proklamerar, är en av våra relativt få USA-exporter inom genren. Han har gjort sig ett namn genom diverse samarbeten med stora artister, bl.a. Trey Songz och låten Without You (2008), även Drake och Ray J, men har på senare tiden börjat rikta in sig allt mer på Sverige och det tydliggjordes briljant genom Malmö-romantiserande singeln Safe Safe (2014), med tillhörande remix. Om musiken ska ge någon som helst antydan om vart Rebstar är på väg i karriären så måste det vara uppåt och framåt. På samma sätt som jag valt att separera vissa rappare från andra genom att kalla det dem gör för artisteri, istället för bara hiphopmusik, så går jag detsamma med Rebstar. Musiken inger en väldigt genomarbetad känsla och var enskild låt fyller ett syfte i projektets helhet. Det läggs stor vikt i allt, inte bara texterna. Musiken är lika viktig som det som sägs och varje stråk, virvelslag, basriff och eko ska vara perfekt. Allt ska träffa lyssnaren på samma sätt som det träffar artisten själv.

Rebstar släpper sin nya 6-spåriga EP You Know Nothing About Love idag. Musiken släpps via det egna skivbolaget Today Is Vintage och EP:n gästas enbart av Vivi. Producenter på EP:n är Saint, Madison och DJ Pain 1, med hjälp och överseende av Rebstar själv samt mix/master av Guy Joyner.

01. All I Know / Flippa Med Mej  [Prod. by Saint & Rebstar / Prod. by Madison]
02. Reputation  [Prod. by Saint]
03. Jumanji (ft. Vivi)  [Prod. by DJ Pain 1]
04. Makaveli & B.I.G.  [Prod. by Madison]
05. Naked (ft. Vivi)  [Prod. by Madison]
06. I Swear  [Prod. by DJ Pain 1]

Lyssna via Spotify
Lyssna via TIDAL
Lyssna via Apple Music
Köp via iTunes Store

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar