lördag, maj 30, 2015

Mwuana - Natural Born Killers (Video)

Det var utlovat en ny EP innan sommaren och det är precis vad som kommer ske också. Den 4:e juni släpper Mwuana uppföljaren till EP1: Spiridon, denna gången tillsammans med producenterna Collén och Chords. Första singeln hade premiär via Rodeo.net igår och är Natural Born Killers. Den fortsätter i samma lovande kvalité som tidigare och ger verkligen en stabil låga till hela hiphopscenen. Inte för att den behöver det just nu, men så är det oavsett. Videon nedan är regisserad av honom själv.

Mwuana är uppbackad av Peter Swartlings nystartade bolag ART:ERY Music Group, ett bolag för musikproduktion, förlagsverksamhet, musikutgivning och artistmanagement, som för inte alls så längesedan tog över de klassiska lokalerna vid Slussen i Stockholm som tidigare huserades av STUDIO Decibel. För er som inte har koll på Swartling, mer än från en Idol-jury för några år sedan, så är troligtvis hans mest tongivande drag inom svensk hiphop att han var den som signade en då okänd Petter och såg till att Mitt Sjätte Sinne blev till.

"Den här låten började med en 90-tals r&b-sampling som drogs baklänges, sedan föll allt på plats på två timmar när Mwuana skrev sin text och beatet blev färdigt. Det var meant to be. Det är sällan man har privilegiet att jobba med en så talangfull artist som Mwuana." 

Mwuana släpper första låten/videon från den kommande EP:n som görs tillsammans med Collén och Chords. Singeln heter Natural Born Killers, den är inspelad i Svart Lax Studios och EP:n släpps den 4:e juni via ART:ERY Music Group.

1 kommentar:

  1. Roligt med en musikjournalist som har lite koll och till skillnad från de större redaktionerna tar fram lite data kring artist och verk.

    SvaraRadera