lördag, maj 23, 2015

Hofmästarn - På Moln (2015)

Trots att det här i egentlig mening är ett debutalbum är Hofmästarn knappast någon debutant. Under många år har han varit med och bidragit till att skapa några av Göteborgs största musikprofiler som producent åt bland andra Roffe Ruff och Kapten Röd vilket indirekt gör honom till ett av framsidans viktigaste kugghjul.

I min värld fyller På Moln en trevlig funktion då den gör att man äntligen får komma Hofmästarn lite närmare in på livet. Han har tidigare varit ganska sparsmakad både vad gäller självutlämnande texter, även om det så klart funnits små pusselbitar här och där, och med att släppa musik vilket ofta skett med långa mellanrum. Tänk att det redan gått 5 år sedan han och Roffe Ruffs EP Panterparken såg dagens ljus. Eller som han säger på Upp & Ner: "Jag är på första medan andra släpper sjunde plattan..". Den här skivan har fått ta tid vilket inte är allt för vanligt i den opportunistiska musikbranschen av vår tid, även om det inte i detta fall inte var helt självvalt vilket blir tydligt om man lyssnar vidare på låten och skivan i sin helhet.

Vill man få en liten inblick i hur På Moln kom till rekommenderas Hofmästarn & Roffe Ruff På Äventyr där man får följa med herrarna ut i en vintrig västkustskärgård.

Hofmästarn själv har producerat 11 av 13 spår medan Kapten Röd står för två, Om Det Inte Vore För Er och Levande Charader. Den sistnämnde har även Anton "Ant-1" Müller varit delaktig i produktionen av. På Moln släpps via legendariska Göteborgslabeln SwingKids.

01. C'est La Vie
02. Tänker Inte Landa
03. Upp & Ner (ft. Stefan Missios)
04. Mitt I Maten
05. På Moln
06. (Ingenting Alls)
07. Härifrån (ft. Roffe Ruff)
08. Bästa Sida
09. Liten Skit
10. Tankar
11. Levande Charader
12. Om Det Inte Vore För Er
13. Rewind

Lyssna via Spotify
Köp via iTunes Store

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar