tisdag, maj 12, 2015

Don Carlsson & Chris P - Under Solen EP (2015)

Det har hunnit gå fyra dagar sen EP:n officiellt droppade men det gör den inte mindre aktuell på något vis. Wake Up Records-rapparen Chris P och producenten Don Carlsson har tillsammans med DJ Pee släppt en åttaårig EP med ett vardagligt perspektiv som den röda tråden. Det är funkig boombap och det är hårda oslipade kanter med fokus på tillbakalutade flows i korta men välfyllda spår.

"Don Carlssons klassiska boombapbeats sätter soundet och Chris P berättar om samtiden och vardagen. Enkelhet är något som går igenom hela produktionen, det ska inte vara svårt och komplicerat utan musiken skall kännas, och på så vis skapa en närhet. Vi gör den musik vi älskar och beskriver saker som pågår och finns i vår närhet."

Chris P och Don Carlsson släpper Under Solen via Wake Up Records. Det är en kort EP trots sina åtta spår och den gästas enbart av DJ Pee som lägger scratch och mix. Första och enda singeln från EP:n var Rufft, Ruggigt Och Rått och den kan du läsa mer om HÄR. Videon bäddas in längst ner.

Lyssna via Spotify
Köp via iTunes Store

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar