lördag, maj 30, 2015

Daltone - Jag Är 1 (ft. Organismen & Karim)

När Ledighetsmaskinen verkar göra allt utom att just ta ledigt så levereras det bomb efter bomb i någon form av blitzkriegs-anda. Öris släppte av en storytelling-låt, Rulla Tiss Vi Dör, som bara fortsatt cementerar honom som en av Sveriges vassaste och mest äkta till sin person. Yemi släppte av singeln Filer, som med största sannolikhet kommer vara på allas årslistor när året ska summeras, och i dagarna var det Daltones tur att kasta ur sig en annan av årets fetaste spår hittills, Jag Är 1 som gästas av Organismen och Karim.

Tendenserna detta året, åtminstone under första halvåret, har varit att den samhällskritiska och politiskt betonade rappen har fått stå lite på sidlinjen medan skrytrappen och den mer öppenhjärtiga, känslofyllda rappen tagit tillbaka marknadsandelarna som gått förlorade successivt under ett par års tid. Denna, Jag Är 1, toppar den listan just nu. Med tre så starka verser och artister så är det svårt att se någon annan utväg än vad som gavs. Extra shoutout bör ges till CJ för riktigt snygg produktion, men framför allt till Karim som kommer med en riktigt, riktigt tung vers. Jag vill inte säga att det var oväntat, men det var oväntat. Organismen kommer med gudaflowet precis som vanligt. Daltone gör samma starka intryck som så ofta förr.

Daltone släppte i dagarna den CJ-producerade singeln Jag Är 1 som gästas av Organismen och Karim. Låten är den tredje stora singeln från Ledighetsmaskinen på kort tid och ännu en del i varför svensk hiphop mår så bra just nu.

Lyssna via Spotify
Köp via iTunes Store

Video finns till låten, men eftersom Ledighetsmaskinen väljer att inte göra dessa tillgängliga via Youtube så måste ni ta er in på facebook för att ögna denna. Enklast gör ni det genom att klicka HÄR. Väl värt den extra mödan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar