onsdag, april 15, 2015

Sexfemman - Samtal Pågår

Jag tror att i viss mån letar vi alla efter musik med riktiga, påtagliga, ämnen som ger laddade möten mellan utövare och lyssnare. Vi letar efter och önskar musik som  på någon nivå passar in i vår egen situation och kan ge en ömsesidig känsla av empati, vem artisten än må vara. Det kommer inte särskilt många låtar, än mindre hela skivor, på varje årlig resa vi gör runt solen som greppar en på sagt vis, men när det väl gör det, då greppar det oftast ordentligt.

"Ett högst personligt samtal mellan mig och min mor..." -Sexfemman

Sexfemman står nog för detta årets hittills enda låt som passar in på det viset. Det är en högst gångbar låt som är så skör, så svår, så känslomässigt laddad att det nästan är paradoxalt hur relaterbar och avskalad den är. Den tar ingen energi ur dig trots att det kan vara den mest bitterljuva historia som svensk hiphop skådat på mycket länge. Då vet jag inte ens om bitterljuv är ordet jag egentligen vill använda. På rak arm kommer jag inte på någon värdig motståndare. Detta är bara så enormt bra.

Roine "Sexfemman" Borgstrand, annars en del i gruppen Som Fan tillsammans med Nomad och Ezzo Fresh, släpper solosingeln Samtal Pågår. Låten är producerad av Ezana " Ezzo Fresh" Mussie och är en oerhört stark berättelse med bandet mellan en son och sin mor i full fokus.

Uppdatering (20150424):

Låten har fått sin välförtjänta uppmärksamhet och Roine bjöds igår in till morgonprogrammet på SR Metropol 93,8 för att prata om låten och situationen, eller snarare relationen, till sina mamma. Lyssna på den intervjun via DENNA LÄNKEN så länge Sveriges Radio väljer att ha det tillgängligt. Passa på att få en fördjupning i denna redan så utelämnande historia. 

1 kommentar:

  1. Tack för den oerhört varma och kärleksfulla recensionen Tobias.

    Allt gott!
    Roine "Sexfemman" Borgstrand

    SvaraRadera