måndag, april 06, 2015

Alpis - Bland Ogräs & Höghus EP (2015)

När Alpis släppte sin förra EP, alltså  Med Öppna Ögon (2012), så tog den nog oss alla lite off guard. Inte för att vi tvivlade på Alpis som artist, utan mer för att EP-formatet sällan imponerar på den nivån som den EP:n faktiskt gjorde. Bara sanningen, inget annat. Så när det nu är dags för en ny EP, som dessutom är direkt uppföljare till Med Öppna Ögon, så är förväntningarna rätt höga. Jag tänker inte gå in djupare än så här just nu utan tar istället ett citat ut vår recension, skriven av Alex Gabrielsson, och låter er sedan göra en egen uppfattning baserad på den läsningen och sedan en egen lyssning. Album kommer inom snar framtid.

"Bland Ogräs & Höghus upplevs kanske inte som särskilt originell vid första anblick men det är svårt att bortse ifrån att den är extremt välgjord. Ingenting har lämnats åt slumpen och alla producenter har levererat efter bästa förmåga. Alpis är skicklig på att binda samman sina verser med välskrivna refränger genom att använda sig av olika tempon och uttryck. Samtliga 6 spår fungerar för sig själv men ännu bättre tillsammans vilket gör den till en av de bättre EP:s som släppts sen EP-tsunamin rullade in med full kraft. Ett tecken gott som något på att Alpis lever upp till de högt ställda förväntningarna."

Alpis släpper sin nya Bland Ogräs & Höghus EP tillsammans med Team Galagowear Records. Gäster på skivan är DC Grimsta, SödraSidan, Shivano, Amelia, Finess, Samboii m.fl. och på produktionssidan hittar vi Matte Caliste, CJ, Juno Beats och Måns Billner.

01. Guldtider [Prod. CJ]
02. Härifrån (ft. DC Grimsta, Stockholm Highgrades, SödraSidan, Samboii, Lokal, Finess & Patryk) [Prod. CJ]
03. Pallar Inte Med Dig (ft. Shivano) [Prod. Juno Beats]
04. Kolla På Dig Själv (ft. Briz) [Prod. Matte Caliste]
05. Feeling (ft. Amelia) [Prod. CJ]
06. Knutna Nävar [Prod. Måns Billner]

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar